Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θερίζει η covid τη Λατινική Αμερική – Εμβόλια μέσω COVAX στην Κολομβία

Θερίζει η covid τη Λατινική Αμερική – Εμβόλια μέσω COVAX στην Κολομβία
Επεκτείνονται οι παραδόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα

Με αμείωτη ένταση εξακολουθεί να θερίζει το β’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού τη Λατινική Αμερική, όπου έχουν αρχίσει ήδη να πραγματοποιούνται μαζικές παραδόσεις εμβολίων.
Στη Βραζιλία, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη καθώς το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 778 θάνατοι και 35.742 κρούσματα του SARS-CoV-2.
Συνολικά η Βραζιλία μετρά 255.720 θανάτους επί συνόλου σχεδόν 10,6 εκατομμυρίων μολύνσεων και αποτελεί τη δεύτερη πιο πληγείσα χώρα σε θανάτους παγκοσμίως και την τρίτη σε αριθμό μολύνσεων.
Πάντως, τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μια μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων και των νεκρών.
Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, οι θάνατοι παρέμειναν κάτω από το όριο των 1.000 και οι μολύνσεις περί το επίπεδο των 35 χιλιάδων, έπειτα από πέντε συναπτές ημέρες που ξεπέρναγαν τους 1.300 και τις 60.000 αντίστοιχα.

Στο κόκκινο και το Μεξικό

Αλλά και στο Μεξικό το β΄κύμα του κορωνοϊού μοιάζει ανεξέλεγκτο.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 437 θάνατοι και 2.343 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις.
Το Μεξικό, το οποίο είναι τρίτο παγκοσμίως σε θανάτους, μετρά186.152 νεκρούς επί συνόλου 2.089.281 μολύνσεων.

Αργεντινή: Νέες παραδόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Την ίδια στιγμή η Αργεντινή συνεχίζει να παραλαμβάνει δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.
Χθες 1 Μαρτίου η Αργεντινή παρέλαβε άλλες 732.500 δόσεις του Sputnik V, έχοντας παραλάβει συνολικά 2,47 εκατ. δόσεις.
Οι αρχές της Αργεντινής έχουν εξάλλου παραλάβει 1 εκατ. δόσεις του προϊόντος της κινεζικής φαρμακευτικής βιομηχανίας Sinopharm καθώς και 580.000 δόσεις του Covishield (στην ουσία του εμβολίου που ανέπτυξαν η AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης), που παράγεται στην Ινδία.
Σημειώνεται πως η Αργεντινή μετρά πάνω από 52.000 θανάτους επί συνόλου 2,1 εκατ. κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Εμβόλια στην Κολομβία μέσω COVAX

Εν τω μεταξύ η Κολομβία έλαβε χθες 1/3 την πρώτη παρτίδα εμβολίων που διανέμει στην Αμερική ο μηχανισμός COVAX, που δημιουργήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για να βοηθήσει τις χώρες που δυσκολεύονται στην άνιση κούρσα για την ανοσοποίηση.
Η παρτίδα αποτελείται από 117.000 δόσεις του εμβολίου της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας Pfizer/BioNtech.
«Η σημερινή ημέρα είναι σταθμός.
Ο COVAX κάνει την πρώτη του παράδοση εμβολίων (...) στην Αμερική και η πρώτη χώρα που τα λαμβάνει είναι η Κολομβία» ανέφερε ο πρόεδρος της Κολομβίας, Ivan Duke.
Πριν από την Κολομβία, η Γκάνα και η Ακτή Ελεφαντοστού στην Αφρική, καθώς και η Νότια Κορέα στην Ασία έλαβαν εμβόλια μέσω αυτού του μηχανισμού, που έχει σκοπό να διανείμει φέτος επαρκείς ποσότητες εμβολίων για να ανοσοποιηθεί το 20% του πληθυσμού σε σχεδόν 200 χώρες και περιοχές.
Το Περού, το Ελ Σαλβαδόρ και η Βολιβία θα είναι οι επόμενες δικαιούχοι, διευκρίνισε ο ΠΟΥ.
Σημειώνεται πως στόχος της Κολομβίας είναι να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον τα 35 εκατομμύρια από τα περίπου 50 εκατ. των κατοίκων της μέχρι το τέλος του χρόνου.
Μέχρι σήμερα περίπου 130.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, έχουν λάβει την πρώτη δόση των εμβολίων τους.

Πάνω από 50.000 κρούσματα στην Κούβα

Περισσότερα από 50.000 κρούσματα καταγράφει η Κούβα, η οποία αποτελεί μια από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής με τις καλύτερες επιδόσεις απέναντι στην επιδημία.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 811 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη δύο ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Συνολικά η Κούβα μετρά 324 νεκρούς επί συνόλου 50.590 κρουσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης