Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Θεόδωρος Βασιλόπουλος, περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος: Στόχος μας να εντάξουμε στο Ταμείο Ανάκαμψης την αναδιάρθρωση της κορινθιακής σταφίδας

tags :
Θεόδωρος Βασιλόπουλος, περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος: Στόχος μας να εντάξουμε στο Ταμείο Ανάκαμψης την αναδιάρθρωση της κορινθιακής σταφίδας
Η μεγαλύτερη πρόκληση της περιφέρειας είναι η βελτίωση του αρδευτικού δικτύου της περιοχής
Για τις προσπάθειες ανάδειξης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, καθώς και για τις προοπτικές που δημιουργούνται από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Θεόδωρος Βασιλόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
«Εδώ και πάρα πολλά χρόνια προσπαθούμε να αναδείξουμε τον αγροτικό τομέα και κυρίως τα ελληνικά μας προϊόντα στην Ευρώπη και σε τρίτες χώρες. Βλέπουμε σήμερα σε καιρούς πανδημίας, με τέτοια κρίση που περνάνε τα περισσότερα κράτη, ότι μπορεί η χώρα μας να κάνει εξαγωγές και μάλιστα πολύ περισσότερες από τα προηγούμενα χρόνια. Όχι, όμως, ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ καλά, διότι υπάρχουν και πάρα πολλά προϊόντα, τα οποία όμως, δεν πηγαίνουν πολύ καλά. Βλέπουμε, ωστόσο, αρκετά προϊόντα από τη βιομηχανική μας τομάτα, από τα εσπεριδοειδή μας, από τα κηπευτικά και το ελαιόλαδο τον τελευταίο καιρό, που έχει άνοδο, την κορινθιακή σταφίδα, αλλά και μια σειρά κι άλλων παραγόμενων προϊόντων, όπως ο οίνος, να σπάνε τα κοντέρ. Γι’ αυτό κι έχουμε αλλάξει ως χώρα το πρόσημο στο κομμάτι εισαγωγών-εξαγωγών», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Θεόδωρος Βασιλόπουλος.
«Τον τελευταίο καιρό ζητάμε κι έχουμε πάρει τις υποσχέσεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να εντάξουμε στο Ταμείο Ανάκαμψης την κορινθιακή σταφίδα, δηλαδή να κάνουμε πάλι αναδιάρθρωση, γιατί δεν προβλέπεται στην τελευταία Κοινή Αγροτική Πολιτική. Και μάλιστα έχουμε και γηρασμένο πληθυσμό και γηρασμένες καλλιέργειες, τις οποίες θα πρέπει να εκσυγχρονίσουμε», τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, λέγοντας πως η μεγαλύτερη πρόκληση της περιφέρειας είναι η βελτίωση του αρδευτικού δικτύου της περιοχής.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=89659

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης