Τελευταία Νέα
Speculator

ΟΤΕ: Αποτελέσματα και μέρισμα που μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω τράβηξαν την προσοχή των αναλυτών

ΟΤΕ: Αποτελέσματα και μέρισμα που μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω τράβηξαν την προσοχή των αναλυτών

Πλεόνασμα ελεύθερων ταμειακών ροών θα μπορούσε να βελτιώσει το μέρισμα σε επόμενες χρήσεις

Σχετικά Άρθρα

Το ενδιαφέρον των αναλυτών, εγχώριων και ξένων (Citigroup, Goldman Sachs, NBG, Eurobank Equities κ.α.) τράβηξαν τα αποτελέσματα και το αυξημένο μέρισμα που ανακοίνωσε την Παρασκευή 26/2 ο ΟΤΕ.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης πλήθος αναλυτών έλαβε μέρος με τις ερωτήσεις να εστιάζουν στις προοπτικές του οργανισμού το 2021, αλλά και στην «επιβράβευση» των μετόχων τα επόμενα χρόνια.

Επιφυλακτικά αισιόδοξη

Η διοίκηση του ΟΤΕ εμφανίστηκε επιφυλακτικά αισιόδοξη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Μιχάλη Τσαμάζ, να αναφέρει πως το 2020 δεν ήταν η χρονιά που περιμέναμε, αλλά καταφέραμε και αντιμετωπίσαμε αυτή την «καταιγίδα».
Κάναμε πολλά αλλά δεν μπορέσαμε να καλύψουμε την απουσία τουριστών στη χώρα.
Παρά όμως τη μείωση των τουριστικών αφίξεων είχαμε ελάχιστη απώλεια εσόδων στην Ελλάδα.
Στο τέταρτο τρίμηνο σημειώθηκε επιστροφή σε θετικό πρόσημο με αύξηση 2,9% στα έσοδα.
Μία τάση που η διοίκηση αναμένει να διατηρηθεί και το 2021 αν και το πρώτο τρίμηνο λόγω του lockdown την επιβραδύνει κάπως.
Η διοίκηση εστιάζει στις μεσοπρόθεσμες προοπτικές και περιμένει πως αυτές θα είναι καλές και είναι σε θέσει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις ή και στην ένταση του ανταγωνισμού.
Το ισχυρό brand name, η δουλειά που έχει γίνει, οι επενδύσεις, το προϊόν αλλά και η εξυπηρέτηση αποτελούν τους καταλύτες που υποστηρίζουν τη βιωσιμότητα του οργανισμού.

Πώληση και έκτακτο μέρισμα

Στη Ρουμανία η διοίκηση εστιάζει στην ολοκλήρωση της πώλησης της δραστηριότητας της σταθερής προκειμένου να γίνει και η διανομή του έκτακτου μερίσματος στους μετόχους.
Έτσι το 2021 θα είναι μία πολύ καλή χρονιά για τους μετόχους μας υποστήριξη η διοίκηση ενώ ερωτώμενη για αύξηση του μερίσματος, είπε πως αυτός είναι ο σχεδιασμός, δηλαδή το μέρισμα να καταγράφει μία σταθερή αύξηση χωρίς να έχει σκαμπανεβάσματα.
Πλεόνασμα ελεύθερων ταμειακών ροών θα μπορούσε να αυξήσει το μέρισμα στα επόμενα χρόνια.
Αναφορικά με τις αγορές ιδίων αυτές θα συνεχιστούν και θα φανεί στις επόμενες μέρες.
Υπενθυμίζεται πως ο ΟΤΕ ανακοίνωσε μέρισμα για τη χρήση 2020 0,68 ευρώ ανά μετοχή με τους αναλυτές να περιμένουν 0,60 ευρώ ανά μετοχή, ενώ από την πώληση της ρουμανικής δραστηριότητας οι αναλυτές περιμένουν μέρισμα 0,35-0,40 ευρώ ανά μετοχή.
Σε αγορές ιδίων μετοχών θα κατευθυνθούν 167 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την πολιτική αμοιβών των μετόχων.
Για το 2021, η διοίκηση αναμένει προσαρμοσμένες επενδύσεις ύψους περίπου 550 εκατ. ευρώ, και προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές 575 εκατ. ευρώ περίπου.
Οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα ανέλθουν σε 480 εκατ. ευρώ περίπου, αποτελώντας και τη συνολική Αμοιβή προς τους Μετόχους για το 2021.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης