Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Elliott Management: Το τέλος θα είναι άσχημο - Πρωτοφανείς οι φούσκες στις μετοχές, απουσία έντιμων κερδών, χαμηλής ποιότητας εταιρίες…

Elliott Management: Το τέλος θα είναι άσχημο - Πρωτοφανείς οι φούσκες στις μετοχές, απουσία έντιμων κερδών, χαμηλής ποιότητας εταιρίες…
Kανείς στην Αμερική ή αλλού στον κόσμο δεν έχει δει πραγματικά, τι σημαίνει μια πραγματική απώλεια εμπιστοσύνης, αυτή θα είναι η νέα μεγάλη κρίση που έρχεται.... προειδοποιεί η Elliott Management
Σχετικά Άρθρα

«Το πρόβλημα μπροστά» αποτελεί ένα σπάνιο συνδυασμό μετοχών χαμηλής ποιότητας, ακραίες αποτιμήσεις που δεν δικαιολογούνται, υπερβολικές κεφαλαιουχικές δομές, έλλειψη έντιμων κερδών, απελπιστική έλλειψη κατανόησης των κινδύνων που δείχνουν ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό το σοκ που πλησιάζει αναφέρει το Elliott Management.
To hedge fund που διαχειρίζεται 38 δισεκ. δολάρια και είναι πολυδραστηριοποιούμενο και στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα στην διαχείριση των NPEs εμφανίζεται άκρως επιφυλακτικό για τις αγορές.
Το 2012, ο Paul Singer της Elliott Management προειδοποίησε σωστά ότι η μόχλευση και η τεχνολογία του χρηματοοικονομικού συστήματος «θα χρησιμεύσουν ως επιταχυντής στην επόμενη κρίση»
Τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο είναι εντελώς αδιαφανή και η επόμενη οικονομική κρίση θα συμβεί γρηγορότερα και ξαφνικά.
Ο κίνδυνος πράγματι εμφανίστηκε γρήγορα, πολλές φορές από τότε.
Το 2014, ο Singer ήταν πιο επιθετικός μετά τις παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών και την αλαζονική τους στάση.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποθέσουμε ότι κεντρικοί τραπεζίτες κατανοούν το σύγχρονο χρηματοπιστωτικό σύστημα και την οικονομία σε μεγαλύτερο βαθμό από ό, τι το 2007 …δηλαδή, καθόλου.
Ωστόσο, περνούν το μήνυμα ότι αυτό που λένε και κάνουν είναι σοφό και όχι επικίνδυνο. «Είναι απίθανο αυτές οι πρωτοφανείς και πειραματικές κυβερνητικές πολιτικές τέτοιου τεράστιου εύρους να δημιουργήσουν πραγματικά το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να προκαλέσουν μεγάλο σοκ και αναστάτωση στο παγκόσμιο σύστημα αγορών και τραπεζών.
Είναι ενδιαφέρον ότι το 2014 ο Singer άρχισε να προειδοποιεί για τον πληθωρισμό και τις πιθανότητες κοινωνικής αναταραχής:
….ο πληθωρισμός εξαπλώνεται τόσο ως φαινόμενο όσο και ως ένταση.
Εάν και όταν ξεσπάσει με αναπόφευκτα ευρύ τρόπο, τότε πολιτικοί και κεντρικοί τραπεζίτες θα αναζητήσουν δικαιολογίες, ισχυριζόμενοι ότι ο πληθωρισμός δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, δεν είναι δικό τους σφάλμα, ήταν εντελώς απρόβλεπτο και ο πληθωρισμός… μπορεί να είναι καλή εξέλιξη για τους ανθρώπους.
«Πιστεύουμε ότι όταν ο πληθωρισμός επηρεάζει μεμονωμένα assets η κοινωνία δεν ενεργοποιείται, ωστόσο πάντα στο τέλος ο πληθωρισμός επηρεάζει το κόστος ζωής σχεδόν ολόκληρου του πληθυσμού, τότε έννοιες όπως κέρδος, αποδόσεις θα πεταχθούν στο σκουπιδοτενεκέ.
Θα είναι ένας αγώνας να διατηρηθούν οι αποδόσεις σε κινούμενη άμμο μαζί με την κοινωνική αναταραχή που μπορεί να προκαλέσει, κατηγορώντας το «1%» των πλουσίων.
Ο Paul Singer της Elliott Management επιτίθεται σε εκείνους τους «εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους» που αρνούνται να «πληρώσουν το δίκαιο μερίδιό τους»
Το 2019 προχώρησε σε μια προειδοποιητική και προφητική πρόβλεψη ότι θα έρθει κραχ 40% στο χρηματιστήριο.
Το παγκόσμιο χρέος είναι σε υψηλό όλων των εποχών.
Τα παράγωγα βρίσκονται σε υψηλό όλων των εποχών και χρειάστηκε όλη αυτή η νομισματική χαλάρωση για να φτάσουμε εκεί που είμαστε σήμερα και δεν νομίζω ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες ή οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μπορούν να προβλέψουν το επόμενο σοκ.

Πλησιάζουμε με ταχύτητα να εξαντλήσουμε το φάσμα κινδύνου…..

Είχε πάλι δίκιο το 2020, καθώς με αφορμή τον κορωνοιό κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες με τα μέτρα ακραίας χαλάρωσης θα κοιτάξουν το παρόν… παραβλέποντας το μέλλον.
Και τώρα - μετά από 10 χρόνια - ο Singer ετοιμάζεται για τον τελικό γύρο της νίκης, καθώς λέει στους επενδυτές στην τελευταία του επιστολή προς τους επενδυτές ότι δεν μπορεί να περιμένει να πει "σου το είπα" έχοντας προειδοποιήσει από καιρό για ένα άσχημο τέλος της Fed και του πλασματικού χρήματος των κεντρικών τραπεζών
Ζούμε μια περίοδος τρέλας στην αμερικανική αγορά.

Η «φανταχτερή σύνθεση» υπερβολών στοιχειώνουν τους επενδυτές...

Το (πολύ ορατό) αόρατο χέρι πίσω από όλα αυτά είναι, η Fed (και οι υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες που αντιγράφουν η μια την άλλη).
Ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός θα συγκλονίσει όσους ασκούν πολιτική… δημοσιονομική ή νομισματική, τους χρηματιστές και επενδυτές ομολόγων.
«Το πρόβλημα μπροστά» αποτελεί έναν σπάνιο συνδυασμό τίτλων χαμηλής ποιότητας, συγκλονιστικά ακραίες αποτίμησης, υπερβολικές κεφαλαιουχικές δομές, έλλειψη έντιμων κερδών, απελπιστική έλλειψη κατανόησης των κινδύνων.
Κυριαρχεί μόνο το αγοράστε!
Έχοντας καταγράψει ετήσια κέρδη περίπου 13%, η Elliott για πάνω από 44 χρόνια ο Singer δείχνει την απογοήτευση για αυτό που χαρακτηρίζει ως υστερία από το Bitcoin έως το δημόσιο χρέος.

Οικονομίες και αγορές αντιμετωπίζουν έναν «κίνδυνο χωρίς επιστροφή».

Ο Singer δεν είναι μεγάλος θαυμαστής του Bitcoin:
«Το να κόψεις τα μαλλιά σου είναι μια επιλογή, αν και μόνο αν έχεις τα μαλλιά σου», έγραψε ο Singer… ο οποίος τυγχάνει να μην έχει και πολλά μαλλιά.
Το Bitcoin και το δημόσιο χρέος αποτελούν την παγκόσμια άγνοια κινδύνου.
Εμείς μπορούμε να σας πούμε «σας το είπαμε».
Και η τελευταία του προειδοποίηση κανείς στην Αμερική ή αλλού στον κόσμο δεν έχει δει πραγματικά, τι σημαίνει μια πραγματική απώλεια εμπιστοσύνης, αυτή θα είναι η νέα μεγάλη κρίση που έρχεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης