Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νέο fund με ορίζοντα τη ΝΑ Ευρώπη στήνει η Deca

Νέο fund με ορίζοντα τη ΝΑ Ευρώπη στήνει η Deca
Έρχεται το Diorama II, με στόχο επενδύσεις σε εταιρείες που μπορούν να μετεξελιχθούν σε περιφερειακούς παίκτες.

Τη διαδικασία συγκέντρωσης κεφαλαίων για τη δημιουργία νέου private equity fund, το οποίο θα επενδύει σε εταιρείες που διαθέτουν προοπτικές να μετεξελιχθούν σε περιφερειακούς παίκτες, κινεί εκ νέου η DECA Investments.
Η απόφαση για τη σύσταση νέου fund είχε ληφθεί από το 2019 και το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε τη συγκέντρωση κεφαλαίων άνω των 135 εκατ. ευρώ εντός του 2020, η έλευση, όμως, της πανδημίας μετέθεσε το εγχείρημα.
Η βελτίωση της ορατότητας, λόγω της αποτελεσματικότητας των εμβολίων και οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης οδήγησαν στην απόφαση να κινηθεί εκ νέου η διαδικασία.
Ήδη έχουν διενεργηθεί επαφές τόσο με τον πυρήνα των επενδυτών που έβαλαν λεφτά στο Diorama I όσο και με νέους επενδυτές.
Στόχος παραμένει η συγκέντρωση κεφαλαίων άνω των 135 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αποτελέσουν το equity σκέλος των επενδύσεων σε επιχειρήσεις που έχουν τις προοπτικές να μετεξελιχθούν σε περιφερειακούς παίκτες στην αγορά τους.
Δηλαδή, ο επενδυτικός χαρακτήρας του Diorama II διαφοροποιείται από αυτόν του Diorama I, ενώ θα επιδιωχθεί η απόκτηση πλειοψηφικών ποσοστών ή τουλάχιστον ποσοστών ισχυρής μειοψηφίας.
Υπενθυμίζεται ότι το Diorama I συστάθηκε το 2014 και παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε στα σπάργανά του η κρίση του 2015, κατάφερε να αυξήσει τα κεφάλαιά του και να διενεργήσει επενδύσεις σε 10 επιχειρήσεις (Atlas Tapes, Damavand, InternetQ, Adam Pack, Axel Accessories, Viva Wallet, Lariplast, Mινέρβα, PharOs και EZA).
Mε βάση το καταστατικό του, το Diorama Ι θα πρέπει να αποεπενδυθεί ως το τέλος του 2024 (σ.σ. με δυνατότητα παράτασης ενός-δύο ετών), επιστρέφοντας στους μετόχους το αρχικό τους κεφάλαιο, συν την όποια απόδοση.
Το fund έχει δεκαετή διάρκεια και δεν μπορεί εκ του καταστατικού να επενδύσει πάνω από το 12,5% του ενεργητικού του σε μια επιχείρηση (σ.σ με συναίνεση της συμβουλευτικής επιτροπής, το ανώτατο όριο επένδυσης μπορεί να φθάσει στο 15% του υπό διαχείριση ενεργητικού).
Στόχος είναι η επίτευξη μέσης ετησιοποιημένης απόδοσης άνω του 15%. Διαχειριστής του fund είναι η DECA Investments.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης