Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με... καρότσι έφυγαν από τη Βόρεια Κορέα Ρώσοι διπλωμάτες - Τι συνέβη στην Πιονγκγιάνγκ

Με... καρότσι έφυγαν από τη Βόρεια Κορέα Ρώσοι διπλωμάτες - Τι συνέβη στην Πιονγκγιάνγκ
Η Βόρεια Κορέα έχει διακόψει όλες τις διεθνείς συγκοινωνίες λόγω κορωνοϊού.
Σχετικά Άρθρα
Με καρότσι που προορίζεται για μεταφορές κουτιών και δεμάτων σε καταστήματα αποχώρησαν από τη Βόρεια Κορέα Ρώσοι διπλωμάτες μαζί με τις οικογένειες τους, σύμφωνα με ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Όπως φαίνεται και στην εικόνα που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο VK το ρωσικό ΥΠΕΞ, Ρώσοι διπλωμάτες φόρτωσαν τα υπάρχοντα τους στο καρότσι μεταφοράς εμπορευμάτων και έφυγαν μέσω αυτής της εναλλακτικής «διαδικασίας» από τη βορειοκορεατική πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ προς τα σύνορα με τη Ρωσία.

Ο κορωνοϊός

Ο λόγος ωστόσο που οι υπάλληλοι της ρωσικής πρεσβείας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας υποχρεώθηκαν να φύγουν από την Πιονγκγιάνγκ είναι ότι η Βόρεια Κορέα έχει διακόψει όλες τις διεθνείς συγκοινωνίες λόγω κορωνοϊού.
Η Πιονγκγιάνγκ ισχυρίζεται ότι δεν έχει καταγράψει ούτε ένα κρούσμα του κορωνοϊού, αν και προσφάτως παρήγγειλε πάνω από 2 εκατομμύρια εμβόλια για τους πολίτες της τη στιγμή που δεν της περισσεύουν χρήματα.
Τα σύνορα της Βόρειας Κορέας με τη Ρωσία έχουν κλείσει εδώ και ένα χρόνο, αναφέρει σε ενημέρωσή του το ρωσικό υπουργείο, κάτι που δεν επέτρεπε την αναχώρηση των Ρώσων διπλωματών με κάποιον από τους... συμβατικούς τρόπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης