Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Νικόλαος Μαυρίκος, δήμαρχος Σκύρου: Στόχος μας είναι η επιμήκυνση της σεζόν

tags :
Νικόλαος Μαυρίκος, δήμαρχος Σκύρου: Στόχος μας είναι η επιμήκυνση της σεζόν
Η Σκύρος είναι κοντινός και εύκολος προορισμός
Για την τουριστική κίνηση που καταγράφηκε στη Σκύρο το 2020 παρά την επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και για τη γαστρονομία στο νησί των Σποράδων μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 o Νικόλαος Μαυρίκος, δήμαρχος Σκύρου.
«Το προηγούμενο καλοκαίρι ευτυχώς εμείς δεν το χάσαμε. Μάλιστα, να σας πω πως με βάση τα στατιστικά στοιχεία τα οποία έχω στα χέρια μου από την Ναυτική Εταιρεία, τον Αύγουστο εμείς είχαμε και μια αύξηση 2%-3% σε σχέση με το 2019. Έγινε αντιληπτό από όλους τους Σκυριανούς ότι ο κόσμος πέρυσι, λόγω και της ιδιαίτερης κατάστασης που όλοι βιώσαμε, έψαχνε κοντινούς και εύκολους προορισμούς. Και η Σκύρος ήταν και κοντινός και εύκολος προορισμός», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Νικόλαος Μαυρίκος.
«Έχουμε απευθείας πτήσεις charter από Γαλλία και από Αυστρία. Πέρυσι λόγω της πανδημίας ακύρωσε μόνο η Γαλλία και η Αυστρία έκανε κανονικά το πρόγραμμά της. Έχουμε αρκετές κλίνες και τώρα το τελευταίο έτος χτίζονται επίσης πάρα πάρα πολλά καταλύματα», τονίζει ο δήμαρχος της Σκύρου, ο οποίος αναδεικνύει και την πλούσια κουζίνα που διαθέτει το νησί. «Δεν νοείται να έρθετε στο νησί και να φύγετε χωρίς να έχετε δοκιμάσει είτε την ωραία αστακομακαρονάδα είτε το σκυριανό κατσικάκι το λεμονάτο», λέει χαρακτηριστικά.
«Στόχος μας είναι να “τραβήξουμε” λίγο τις διανυκτερεύσεις, να μεγαλώσουμε λίγο τη σεζόν», καταλήγει ο δήμαρχος Σκύρου.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=89682

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης