Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης στη Süddeutsche Zeitung: Καλύτερη η φετινή τουριστική σεζόν από την περσινή

Μητσοτάκης στη Süddeutsche Zeitung: Καλύτερη η φετινή τουριστική σεζόν από την περσινή
Στόχος να φτάσουμε τουλάχιστον στο 50% του επιπέδου του 2019 ανέφερε ο πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση και την ελπίδα πως «η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή» διατυπώνει ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
«Στόχος μας είναι να φτάσουμε φέτος τουλάχιστον στο 50% του επιπέδου του 2019» αναφέρει ο κ.Μητσοτάκης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η εμβολιαστική εκστρατεία της Ελλάδας, η επιχείρηση «Ελευθερία», θα διασφαλίσει ότι έως και τον Μάιο θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών αλλά και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Ευκαιρία το Ταμείο Ανάκαμψης

Ερωτηθείς στο πώς θα αξιοποιήσει η Ελλάδα τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, ο κ.Μητσοτάκης επισημαίνει ότι μια τέτοια δυνατότητα εμφανίζεται μόνο μία φορά ανά γενιά, διατυπώνοντας την αποφασιστικότητά του για τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας με έμφαση στη ψηφιοποίηση, την αύξηση των επενδύσεων και τη στροφή στις πράσινες μορφές ενέργειας, η οποία περιλαμβάνει απολιγνιτοποίηση ως το 2028.
Ο κ.Μητσοτάκης κάνει αναφορά και στα αποτελέσματα της προσπάθειας της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι, όπως λέει, η οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας έπληξε σοβαρά το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
«Το σύστημα Υγείας μας υπέφερε από υποχρηματοδότηση κατά τα περασμένα δέκα χρόνια», τονίζει ο πρωθυπουργός.

Να χαμηλώσει τους τόνους ο Erdogan

Όσον αφορά τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, ο κ.Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι η Αθήνα δέχεται να συνομιλήσει με την 'Άγκυρα μόνον για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών.
Παράλληλα, υπενθυμίζει πως όταν ανέλαβε την εξουσία έτεινε «χείρα φιλίας» στον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, σημειώνοντας ωστόσο ότι για να είναι εποικοδομητικές οι επαφές ο Τούρκος Πρόεδρος θα πρέπει «να χαμηλώσει τους τόνους στη ρητορική του».
Μιλώντας για το μεταναστευτικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί pushbacks, που εκπορεύονται κυρίως από την πλευρά της Τουρκίας.
«Προστατεύουμε τα σύνορά μας και δεν επιτρέπουμε να εργαλειοποιούνται οι πρόσφυγες για την άσκηση πολιτικής πίεσης» αναφέρει ο πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης