Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ταχύτερη άνοδο του ΑΕΠ προβλέπει η αγορά με ώθηση από το πακέτο μέτρων 1,9 τρισ. δολ.

ΗΠΑ: Ταχύτερη άνοδο του ΑΕΠ προβλέπει η αγορά με ώθηση από το πακέτο μέτρων 1,9 τρισ. δολ.

Σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων τους για την άνοδο του αμερικανικού ΑΕΠ προχωρούν μεγάλες εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα - Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου η ανακοίνωση των αναθεωρημένων στοιχείων για το δ’ τρίμηνο του 2020

Σχετικά Άρθρα

Προχωρούν σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών τους για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ κορυφαίες χρηματοπιστωτικές εταιρείες, με βάση την προσδοκία ότι τα προτεινόμενα από τον πρόεδρο Biden μέτρα τόνωσης της οικονομίας ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων θα καρποφορήσουν και θα επιταχύνουν τον ρυθμό ανάκαμψης της οικονομίας από τα lockdowns, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2021.
Το «πακέτο Biden», το οποίο έπεται ένα πακέτο μέτρων τόνωσης 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο, αναμένεται να ωθήσει τους Αμερικάνους να τονώσουν δυναμικά την εγχώρια ζήτηση, οι οποία αντιπροσωπεύει σχεδόν το 70% της ανάπτυξης των ΗΠΑ μετά το πέρας των προγραμμάτων εμβολιασμών και των περιοριστικών μέτρων

HSBC

Η HSBC Holdings, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, ανέβασε την πρόβλεψή για τη άνοδο του ΑΕΠ το 2021 κατά 1,5%, στο 5%, επικαλούμενη την αναμενόμενη κατακόρυφη άνοδο των καταναλωτικών δαπανών.
Αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψη ανάπτυξης του 2022 σε 3,0% από 2,5%.
Αναφέρθηκε επίσης στον αντίκτυπο της έκρηξης στην αγορά νέων κατοικιών όσον αφορά τον κατασκευαστικό κλάδο.

Deutsche Bank


Η Deutsche Bank αναθεώρησε και αυτή ανοδικά τις προβλέψεις της για την αύξηση του ΑΕΠ για το 2021 και το 2022, με βάση την παραδοχή ότι το τελικό ύψους του πακέτου μέτρων τόνωσης θα διαμορφωθεί μεταξύ 1,6 τρισ.. δολάρια σε 1,7 τρισ. δολάρια.
Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη του 2021 αναβαθμίστηκαν κατά 1,2% στο 7,5% εξαιτίας της ενσωμάτωσης των πληθωριστικών πιέσεων.

Pimco

Η Pimco, ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές επενδύσεων σταθερού εισοδήματος στον κόσμο, υπογράμμισε σε σημείωμά του ότι τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα θα μπορούσε «να συμβάλουν στην άνοδο του πραγματικού ΑΕΠ το 2021 σε ποσοστό άνω του 7%», ένα επίπεδο που έχει ιστορικό προηγούμενο «στη μεγάλη άνοδο του πληθωρισμού κατά τις δεκαετίες του 1970 και 1980.

Η Fed

O πρόεδρος της Fed Jerome Powell δήλωσε σε ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής της Γερουσίας για το Τραπρζικό Σύστημα την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου ότι η οικονομική ανάπτυξη του 2021 θα μπορούσε να κυμαίνεται στο 6%.
Ο Powell διασκέδασε επίσης τις ανησυχίες ότι δημοσιονομικά μέτρα τόνωσης, πέραν της δηλωμένης πρόθεσης της κεντρικής τράπεζας να διατηρήσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του πληθωρισμού.
Η πρόσφατη υιοθέτηση από τον Fed ενός «μέσου» στόχου ετήσιου στόχου για τον πληθωρισμό στο 2% θα επέτρεπε στην οικονομία των ΗΠΑ να απολαύσει μια περίοδο ταχείας ανάκαμψης προτού επιστρέψει στη σφικτή νομισματική πολιτική.
Το Υπουργείο Εμπορίου αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr






Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης