Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχώργησε κάτω από τα 1.800 δολ. ο χρυσός στα στα 1.796,8 δολάρια ανά ουγγιά

tags :
Υποχώργησε κάτω από τα 1.800 δολ. ο χρυσός στα στα 1.796,8 δολάρια ανά ουγγιά
Δεύτερη συναπτή ημέρα πτώσης για τον χρυσό σήμερα 24/2 με το πολύτιμο μέταλλο να υποχωρεί κάτω από τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά

Δεύτερη συναπτή ημέρα πτώσης για τον χρυσό σήμερα 24/2 με το πολύτιμο μέταλλο να υποχωρεί κάτω από τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά, για πρώτη φορά την τρέχουσα εβδομάδα.
Η άνοδος των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ τις οδήγησε σε υψηλό ενός έτους, «δείγμα ότι η αγορά αγοράζει το σενάριο της ταχείας οικονομικής ανάκαμψης», γεγονός που ασκεί πίεση στις τιμές του χρυσού, ανέφερε ο Matt Orton, διευθυντής και ειδικός χαρτοφυλακίων στην Carillon Tower Advisers.
«Η αισιοδοξία για την ανάκαμψη, μαζί με την προσδοκία για διατήρηση του πληθωρισμού σε ελεγχόμενα επίπεδα, αποτελούν μεγάλη τροχοπέδη για τον χρυσό», σημείωσε ο Orton.
Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ έφτασε μέσα στην ημέρα να αγγίξει το 1,429%.
Οι υψηλές αποδόσεις λειτουργούν γενικά ως αντίβαρο στον χρυσό, που δεν προσφέρει επιτόκιο.
Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου σημείωσε πτώση -0,5%, κλείνοντας στα 1.796,80 δολάρια ανά ουγγιά.
«Ο χρυσός βρίσκεται ακόμη στη ζώνη του κινδύνου στον βαθμό που ο Powell δεν έδωσε απάντηση στην πρόσφατη αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων», έγραψε Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda, σε σημείωμά του, εκτιμώντας ότι οι αποδόσεις πιθανόν να ανέλθουν αρκετά υψηλότερα πριν η Fed επέμβει, γεγονός αρνητικό για τις προοπτικές του χρυσού, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης