Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νοτοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΣ): Δεν μπορεί να περιμένει ο σχεδιασμός για επανέναρξη του τουρισμού

Νοτοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΣ): Δεν μπορεί να περιμένει ο σχεδιασμός για επανέναρξη του τουρισμού

Η πραγματική συμβολή των εμβολίων στην ανάσχεση της πανδημίας θα γίνει εμφανής όταν εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας, ώστε να κατακτηθεί η ανοσία, επισημαίνει

«Ο σχεδιασμός της ασφαλούς επανέναρξης της τουριστικής δραστηριότητας δεν μπορεί να περιμένει», τονίζει η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Πρωθυπουργός να αναλάβει σήμερα πρωτοβουλία στην ΕΕ για την υιοθέτηση ενιαίων υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Οι άνθρωποι του Τουρισμού αγωνιούν.
Η πανδημία είναι σε εξέλιξη, δεν υπάρχει άλλος χρόνος και περιθώριο για χάσιμο.
Η πρόταση του Κ. Μητσοτάκη για καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού δεν θα φέρει από μόνη της τη λύση ειδικά την ώρα που οι εμβολιασμοί εξελίσσονται με ρυθμούς χελώνας.
Η πραγματική συμβολή των εμβολίων στην ανάσχεση της πανδημίας θα γίνει εμφανής όταν εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας, ώστε να κατακτηθεί η ανοσία.
Για αυτό και επιμένουμε στην άρση της πατέντας των εμβολίων προκειμένου να καλυφθούν γρήγορα όλοι οι πολίτες.
Μέχρι τότε η κυβέρνηση οφείλει να μάθει από τα λάθη της προηγούμενης τουριστικής περιόδου και να λάβει άμεσα μέτρα για την διαμόρφωση κοινών υγειονομικών πρωτοκόλλων, επικαιροποίηση των συστημάτων ιχνηλάτησης, εκτεταμένη χρήση των διαγνωστικών τεστ και επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμού.
Και σε εσωτερικό επίπεδο να μεριμνήσει επιτέλους για την ενίσχυση των δομών υγείας, ιδιαίτερα στους τουριστικούς προορισμούς.
Τώρα όμως είναι η ώρα να επενδύσουμε στην ασφάλεια, για να ελπίζουμε στον τουρισμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης