Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen: Προβληματικό το κλείσιμο συνόρων λόγω της πανδημίας

Von der Leyen: Προβληματικό το κλείσιμο συνόρων λόγω της πανδημίας
Η Ursula von der Leyen υποσχέθηκε ότι «η κατάσταση με τους εμβολιασμούς θα βελτιωθεί αισθητά τους επόμενους μήνες
Είναι προβληματικά τα γενικά κλεισίματα των συνόρων, καλό όμως που η Γερμανία προέβλεψε εξαιρέσεις, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, σε γερμανική εφημερίδα.

«Τα γενικά κλεισίματα των συνόρων για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης των παραλλαγών του κορωνοϊού είναι προβληματικά (...) Τα αυστηρότερα μέτρα ελέγχου στα σύνορα που λαμβάνει η Γερμανία πρέπει να είναι ανάλογα με την κατάσταση. Επομένως, είναι καλό που η Γερμανία έχει εισαγάγει εξαιρέσεις», δήλωσε η εν λόγω πολιτικός της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημεριδας «Augsburger Allgemeine».
Η Γερμανία πραγματοποιεί αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους μετά την κήρυξη της Τσεχίας, τη Σλοβακίας και μεγάλων τμημάτων του αυστριακού Τιρόλου ως περιοχών μεγάλης εξάπλωσης παραλλαγών του κορωνοϊού. Επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα μόνο Γερμανοί και αλλοδαποί πολίτες οι οποίοι κατοικούν στην Γερμανία και έχουν άδεια παραμονής. Εξαιρέσεις γίνονται μονο για τους οδηγούς φορτηγών και τους διασυνοριακά μετακινούμενους εργαζόμενους.
Η Ursula von der Leyen υποσχέθηκε ότι «η κατάσταση με τους εμβολιασμούς θα βελτιωθεί αισθητά τους επόμενους μήνες.
Η Ευρώπη θα αναπληρώσει την υστέρησή της σε σύγκριση με χώρες όπως η Βρετανία. Θα καλύψουμε την απόσταση».
Η ίδια είπε επίσης στη συνέντευξή της ότι «η διαμάχη με τους κατασκευαστές εμβολίων έχει λήξει» και ότι η ίδια θα εμβολιαζόταν «χωρίς δισταγμό με το εμβόλιο της βρετανο-σουηδικής παρασκευάστριας εταιρείας Astrazeneca».
Ταυτόχρονα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αντιτάχθηκε στην ιδέα της αύξησης του χρονικού διαστήματος μεταξύ της χορήγησης των δύο δόσεων του εμβολίου προκειμένου να μπορέσουν να εμβολιαστούν πιο γρήγορα περισσότερα άτομα τουλάχιστον μία φορά. «Νομίζω ότι είναι επικίνδυνο να αναβάλουμε τον δεύτερο εμβολιασμό. Πρέπει να τηρήσουμε τις οδηγίες που έχουν καθορίσει οι παρασκευαστές των εμβολίων μετά τις εκτενείς κλινικές δοκιμές τους», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης