Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η επόμενη πανδημία μπορεί να ξεκινήσει από τις ασκήσεις «Cobra Gold» - Γιατί αντιδρούν ΡΕΤΑ, ΠΟΥ

Η επόμενη πανδημία μπορεί να ξεκινήσει από τις ασκήσεις «Cobra Gold» - Γιατί αντιδρούν ΡΕΤΑ, ΠΟΥ
Οι διεθνείς στρατιωτικές ασκήσεις με τις ακρότητες που κατά τον ΠΟΥ και την ΡΕΤΑ μπορεί να πυροδοτήσουν την επόμενη πανδημία
Σχετικά Άρθρα

Διεθνή στρατιωτικά κλιμάκια ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη κάθε χρόνο για να λάβουν μέρος στις ασκήσεις Cobra Gold.
Οι συμμετέχοντες σκοτώνουν κοτόπουλα με τα γυμνά χέρια τους, γδέρνουν και τρώνε ζωντανές γκέκο, σκορπιούς και ταραντούλες, αποκεφαλίζουν επίσης κόμπρες και πίνουν το αίμα τους ενώ «απολαμβάνουν την τελετουργική θανάτωση και κατανάλωση ζώων», σύμφωνα με την ομάδα δικαιωμάτων ζώων PETA.
Στα πλαίσια της σκληραγώγησης και της αντοχής οι αμερικανοί πεζοναύτες παίρνουν μέρος σε αυτές τις στρατιωτικές ασκήσεις όπου τρώνε ζωντανές σαύρες γκέκο!
4.webp
Οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων έχουν προειδοποιήσει ότι οι «ασκήσεις επιβίωσης», εκτός από απάνθρωπες, ενέχουν κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών, ή το ξέσπασμα μιας ακόμη επιδημίας, όπως η Covid-19.
Τα στρατεύματα λένε ότι η συμμετοχή στις ασκήσεις τους εκπαιδεύει στην επιβίωση σε ακραίες συνθήκες ζούγκλας.
Εκπαιδευτές της Royal Thai Marine τους δείχνουν πώς η κατανάλωση αίματος φιδιού μπορεί να τους βοηθήσει να παραμείνουν ζωντανοί εάν δεν υπάρχει πόσιμο νερό και μπορεί επίσης να συνιστά τη βασική τους διατροφή.
7.webp
Πέρυσι περίπου 4.500 Αμερικανοί στρατιώτες ενώθηκαν με δυνάμεις από τη Σιγκαπούρη, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδία, τη Νότια Κορέα, την Ινδονησία και τη Μαλαισία.
Ωστόσο, η PETA ζητά τώρα την απαγόρευση αυτών των ασκήσεων πριν από τη φετινή διοργάνωση.
Έστειλε μια "επείγουσα" επιστολή στον υπουργό Άμυνας Ben Wallas και του ζητά να απαιτήσει από τους διοργανωτές να "αντικαταστήσουν μόνιμα τη χρήση ζώντων ζώων σε ασκήσεις επιβίωσης, ως τροφές με πιο αποτελεσματικές και ηθικές μεθόδους εκπαίδευσης χωρίς ζώα".
6.webp
Ένας εκπρόσωπος είπε: "Η αποστολή στρατιωτικού προσωπικού στην Ταϊλάνδη για να πιει το αίμα των αποκεφαλισμένων φιδιών είναι το είδος του παραλογισμού που θα μπορούσε να προκαλέσει την επόμενη πανδημία.
"Η χρήση ζώντων ζώων κατά τη διάρκεια του Cobra Gold ενέχει κίνδυνο εξάπλωσης ζωονόσων, όπως η Covid-19, που θέτει σε κίνδυνο τα στρατεύματα και το ευρύ κοινό.
"Ιοί όπως το SARS-CoV-2 πιθανότατα προήλθαν από νυχτερίδες και μεταδόθηκαν για πρώτη φορά στον άνθρωπο μέσω επαφής με έναν ενδιάμεσο ξενιστή ζώων.
«Ενώ οι συγκεκριμένες ασκήσεις γίνονται για να μάθουν να βρίσκουν την τροφή τα στρατεύματα στη ζούγκλα και στην οικοδόμηση συντροφικότητας μέσω αυτής της αναζήτησης υποστηρίζουν πως μπορεί να γίνει χωρίς τέτοιας έκτασης βαρβαρότητα προς τα ζώα
"Αυτός ο στόχος θα μπορούσε εύκολα και με ασφάλεια να επιτευχθεί με άλλα μέσα που δεν συνεπάγονται την πρόκληση και το θάνατο των ζώων".
2.webp
O ΠΟΥ εφιστά την προσοχή σε ότι έχει να κάνει με κατανάλωση ζώων, δεδομένου ότι η πανδημία Covid ξεκίνησε από ιό που πέρασε από νυχτερίδες στον άνθρωπο, καθώς, όπως επισημαίνει η EcoHealth Alliance, από τους 1,67 εκατομμύρια άγνωστους ιούς στον πλανήτη, έως και 827.000 που υπάρχουν στα ζώα, θα μπορούσαν κάλλιστα να περάσουν και να μολύνουν τον άνθρωπο με ολέθριες συνέπειες.
5.webp
O θεσμός των Cobra Gold διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1982 για να βελτιώσει τον συντονισμό μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ταϊλάνδης τόσο σε εχθρικές στρατιωτικές όσο και σε ανθρωπιστικές προσπάθειες.
Από το 2020, η Cobra Gold έχει πολλές διαφορετικές δραστηριότητες που επισημαίνουν την περιφερειακή ασφάλεια και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιφερειακών κρίσεων.
Το πρώτο είναι το Combined Arms Live-Fire Exercise (CALFEX), στο οποίο τα ζωντανά πυρομαχικά στοχεύουν σε προκαθορισμένους στόχους καθώς τα στρατεύματα προχωρούν και πλησιάζουν στον στόχο τους.
Από τα πιο αμφιλεγόμενους στόχους όσον αφορά την επίτευξη είναι η επιβίωση σε σκληρές συνθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης