Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στον εισαγγελέα οι 31 συλληφθέντες κατά την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Στον εισαγγελέα οι 31 συλληφθέντες κατά την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία

Τα 31 άτομα - φοιτητές στην πλειονότητά τους - τα οποία συνελήφθησαν κατά την αστυνομική καταστολή στο ΑΠΘ από δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν έφοδο στο κτίριο οδηγούνται σήμερα (23/2) στον εισαγγελέα.
Τα μέλη φοιτητικών παρατάξεων, που διαμαρτύρονται για τον νόμο 4777/21 αναφορικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση ζητώντας να μην εφαρμοστεί προχώρησαν χθες (22/2) το πρωί σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.
Λίγο αργότερα, τα ΜΑΤ έφτασαν στον χώρο, με εντολή να τον εκκενώσουν, μετά από ενημέρωση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου, για την κινητοποίηση.
Ακολούθησαν επεισόδια και απίστευτες σκηνές οι οποίες προκάλεσαν σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις.

Οι κατηγορίες

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη οικιακής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση), όπως επίσης για παράβαση του νόμου περί όπλων διότι κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα, όπως κοντάρια κ.ά.
Όλες οι παραπάνω πράξεις διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και μετά την απαγγελία των κατηγοριών αναμένεται να παραπεμφθούν στο αυτόφωρο.
Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, σε καθένα βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης