Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) για υπόθεση Λιγνάδη: Την Πέμπτη στη Βουλή ο Μητσοτάκης θα είναι απολογούμενος

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) για υπόθεση Λιγνάδη: Την Πέμπτη στη Βουλή ο Μητσοτάκης θα είναι απολογούμενος
Η κριτική μας είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη είπε ο κ.Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως την ερχόμενη Πέμπτη 25/2 στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα είναι απολογούμενος για την υπόθεση Λιγνάδη διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την εν λόγω υπόθεση είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη και ότι οι θέσεις του κόμματος «εκφράζονται από τον Πρόεδρο και τον εκπρόσωπο τύπου».
«Η κυβέρνηση επειδή είναι πιεσμένη απέναντι στους ανθρώπους του πολιτισμού και την Πέμπτη στη Βουλή θα έρθει να απολογηθεί γι αυτά που δεν έκανε στη συγκεκριμένη υπόθεση, αν πιστεύουν ότι μπορούν γενικά και αόριστα, όταν έχουν καλύψει αυτό το σκάνδαλο να συζητάμε για τα τρολ του twitter έχουν πάρα πολύ μεγάλο άδικο.
Είναι επικοινωνιακό κόλπο η συζήτηση της Πέμπτης γιατί εδώ και δύο μήνες έχουμε καταθέσει πρόταση για να συζητήσουμε στη Βουλή για τη Δημοκρατία και δεν το έχουν δεχθεί» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Ηλιόπουλος, αναφέροντας πως κατά την εκτίμησή του «η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατοπίσει το πεδίο της συζήτησης, το οποίο αντικειμενικά είναι οι κυβερνητικές ευθύνες για την προσπάθεια συγκάλυψης».

Απολογούμενος ο Μητσοτάκης

«Την Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης θα είναι απολογούμενος.
Δεν θα έρθει να βάλει σε θέση απολογούμενου τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική χυδαιότητα, ειδικά όταν ο ίδιος έλεγε κάποτε μέσα στη Βουλή ότι ανταλλάξαμε το όνομα της Μακεδονίας για το μη κόψιμο των συντάξεων».
Πρέπει να ανοίξουν όλα, να πέσει άπλετο φως παντού, και για τις καταγγελίες του 2012 και για το Αρσάκειο και για όλα» είπε ο κ.Ηλιόπουλος.

Συγκεκριμένη η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στις ευθύνες, που κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν η κυρία Μενδώνη και η κυβέρνηση, είπε ότι «η κριτική είναι συγκεκριμένη, καθώς υπάρχει ήδη από τις 6 Φεβρουαρίου η επώνυμη καταγγελία του Νίκου Σ. σε έντυπο».
«Τότε η υπουργός μιλούσε για φήμες και τοξικό κλίμα.
Ακόμα και στις 15 Φεβρουαρίου ο ίδιος ο πρωθυπουργός δια του κυβερνητικού εκπροσώπου έλεγε ότι ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.
Όλα άλλαξαν όταν ενημερώθηκε η κυβέρνηση ότι θα κατατεθεί μήνυση για μη παραγεγραμμένο αδίκημα και εκεί παρακολουθήσαμε τη συνέντευξη τύπου της κυρίας Μενδώνη, την Παρασκευή όπου είπε ότι παραπλανηθήκαμε από τον κ. Λιγνάδη» τόνισε ο κ.Ηλιόπουλος.

Δύο ερωτήματα

«Εδώ δύο ερωτήματα:
Ποιοί είναι αυτοί που παραπλανήθηκαν, ήταν και ο Μητσοτάκης στην παραπλάνηση ή μόνο η Μενδώνη;
Κι από πού κι ως πού η κυρία Μενδώνη κάνει τον ντετέκτιβ ή τον ανακριτή ή τον εισαγγελέα;
Από τη στιγμή που υπήρχαν επώνυμες καταγγελίες δουλειά της ήταν να στείλει την υπόθεση στη δικαιοσύνη» είπε ο κ.Ηλιόπουλος.
«Η παραίτηση της κας Μενδώνη πλέον δεν είναι αρκετή, αντικειμενικά έχει πολιτική ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης.
Η μη παραίτηση της είναι εξοργιστική» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης