Τελευταία Νέα
Διεθνή

HSBC: Πτώση 34% στα κέρδη 2020 και στροφή στην Ασία - Εγκατέλειψε τον μακροπρόθεσμο στόχο

HSBC: Πτώση 34% στα κέρδη 2020 και στροφή στην Ασία - Εγκατέλειψε τον μακροπρόθεσμο στόχο
Tα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν 34% στα 8,8 δισ. δολ. το 2020, κυρίως λόγω των επιπτώσεων της covid -19
Σχετικά Άρθρα

Εγκατέλειψε τον μακροπρόθεσμο στόχο η HSBC, μετά την πτώση των κερδών του 2020, ενώ ανακοίνωσε ότι στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της στις δραστηριότητες της Ασίας.
Tα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν 34% στα 8,8 δισ. δολ. το 2020, κυρίως λόγω των επιπτώσεων της covid -19.
Τα έσοδα σημείωσαν πτώση 10% στα 50,4 δισ. δολ. με τη βρετανική τράπεζα να την αποδίδει στο περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.

Στροφή στην Ασία

H HSBC ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει σχεδόν κατά το ήμισυ τον χώρο των γραφείων της σε παγκόσμιο επίπεδο, ως μέρος της στροφής της στις δραστηριότητες της Ασίας.
Η τράπεζα θα αντλήσει περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιοχή τα επόμενα πέντε χρόνια, εστιάζοντας κυρίως στις επιχειρήσεις διαχείρισης πλούτου στην ευρύτερη Κίνα και στην Ασία.
Λόγω της ριζικής αναθεώρησης στις δραστηριότητες, το προσωπικό θα μετεγκατασταθεί από το Λονδίνο και άλλες ευρωπαϊκές τοποθεσίες σε αγορές όπως το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη.
Συνολικά, η HSBC σκοπεύει να μειώσει τα γραφεία της κατά 40% μακροπρόθεσμα, σηματοδοτώντας μια δραματική αλλαγή στα πρότυπα εργασίας ως αποτέλεσμα της πανδημίας.
Επίσης η HSBC δήλωσε ότι επιθυμεί να αποσυρθεί από τις επιχειρήσεις λιανικής τραπεζικής στις ΗΠΑ και βρίσκεται σε συνομιλίες για να πουλήσει τη γαλλική μονάδα λιανικής τραπεζικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης