Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραγικό ορόσημο για τις ΗΠΑ – Πάνω από 500.000 οι νεκροί λόγω covid – Διάγγελμα Biden

Τραγικό ορόσημο για τις ΗΠΑ – Πάνω από 500.000 οι νεκροί λόγω covid – Διάγγελμα Biden
Πάνω από 13 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων θα δίνει κάθε μήνα στις ΗΠΑ η Pfizer
Σχετικά Άρθρα

Το τραγικό ορόσημο των 500.000 θανάτων λόγω της επιδημίας του covid ξεπέρασαν οι ΗΠΑ, όπου με εντολή του προέδρου Joe Biden, οι σημαίες κυμάτισαν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτήρια προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών.
Ο πρόεδρος Biden και η αντιπρόεδρος Harris πραγματοποίησαν μια τελετή στο Λευκό Οίκο στη μνήμη των 500.000 νεκρών, καλώντας όλους τους Αμερικάνους να αφήσουν στην άκρη τις πολιτικές τους διαφορές και ενωμένοι να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή αυτή υγειονομική κρίση.

Μακάβριο ρεκόρ

«Σήμερα καταγράφουμε ένα αληθινά μακάβριο, σπαρακτικό ορόσημο: έχουμε 500.071 νεκρούς.
Περισσότεροι Αμερικανοί πέθαναν μέσα στον έναν χρόνο αυτής της πανδημίας από ό,τι στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και στον Πόλεμο του Βιετνάμ μαζί.
Αλλά καθώς αναγνωρίζουμε την κλίμακα των μαζικών θανάτων στην Αμερική, ταυτόχρονα θυμόμαστε κάθε άνθρωπο και τη ζωή που έζησε.
Γιατί μιλάμε για ανθρώπους που τους ξέραμε», ανέφερε ο Biden, ο οποίος μαζί με την αντιπρόεδρο Kamala Harris και τους συζύγους της τήρησαν ενός λεπτού σιγή στο προαύλιο του Λευκού Οίκου, με σκυμμένα τα κεφάλια.
Πεντακόσια αναμμένα κεριά είχαν τοποθετηθεί στα σκαλιά του Λευκού Οίκου.
Μια στρατιωτική μπάντα έπαιξε το Amazing Grace, μουσικό κομμάτι βασισμένο σε χριστιανικό ύμνο που γράφτηκε το 1779, τη στιγμή που οι καμπάνες στον Καθεδρικό ναό στην Ουάσινγκτον χτύπησαν 500 φορές για να συμβολίσουν τους 500.000 νεκρούς.

Μείνετε σε επαγρύπνηση

Ο Biden κάλεσε τους Αμερικάνους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση, να φορούν μάσκες, να τηρούν την επιλεγόμενη κοινωνική απόσταση, να λάβουν το εμβόλιό τους όταν είναι η σειρά τους.
«Πρέπει να τελειώνουμε με την πολιτικοποίηση και την παραπληροφόρηση που δίχασε οικογένειες, κοινότητες και τη χώρα όλη, στοιχίζοντας πάρα πολλές ζωές ήδη.
Δεν είναι ούτε Δημοκρατικοί ούτε Ρεπουμπλικάνοι αυτοί που πεθαίνουν εξαιτίας του ιού.
Είναι Αμερικανοί.
Πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη μαζί, σαν ένας λαός, ως ΗΠΑ» υποστήριξε ο Biden.
Συνολικά οι ΗΠΑ μετρούν 500.236 θανάτους και περίπου 28,2 εκατομμύρια κρούσματα, ενώ καταγράφουν το 19% των θανάτων παγκοσμίως.

Pfizer: 13 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων το μήνα

Πάνω από 13 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων το μήνα θα δίνει στις ΗΠΑ από τα μέσα Μαρτίου η εταιρεία Pfizer.
Πρόκειται για μια ποσότητα που είναι διπλάσια από αυτήν που δινόταν στις αρχές Φεβρουαρίου.
Η Pfizer έχει παραδώσει περίπου 40 εκατ. δόσεις εμβολίων σε όλες τις ΗΠΑ μέχρι τώρα και οδεύει να παραδώσει 120 εκατ. δόσεις το εμβολίου της στα τέλη Μαρτίου.
Η εταιρεία σκοπεύει να προμηθεύσει με 300 εκατομμύρια δόσεις τις ΗΠΑ έως τα τέλη Ιουλίου ενώ ολόκληρο το 2021 έχει σκοπό να παραχθούν τουλάχιστον 2 δισεκ. δόσεις για παγκόσμια χρήση.

Moderna: 300 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη Ιουλίου

Αλλά και η εταιρεία Moderna, η οποία είναι η δεύτερη εταιρεία το εμβόλιο της οποίας έχει εγκριθεί για χρήση, σχεδιάζει να παραδώσει 100 εκατ. δόσεις του προϊόντος της, που επίσης χορηγείται σε δυο δόσεις, έως τα τέλη Μαρτίου και 300 εκατ. έως τα τέλη Ιουλίου.
Η Johnson & Johnson πιστεύει ότι θα μπορεί να διανείμει μέχρι τα τέλη Μαρτίου τουλάχιστον 20 εκατ. δόσεις του δικού της σκευάσματος που χορηγείται σε μία δόση, αφού λάβει άδεια από τον εποπτικό φορέα.
Σκοπεύει να έχει προμηθεύσει τη χώρα με 100 εκατ. δόσεις περί τα μέσα του 2021.
Βάσει αυτών των δεσμεύσεων, οι ΗΠΑ οδεύουν να έχουν παραλάβει 240 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι τα τέλη του Μαρτίου, που φθάνουν για ανοσοποιηθούν περίπου 130 εκατ. Αμερικανοί, και 700 εκατ. δόσεις στα μέσα της χρονιάς, ποσότητα που αρκεί για να ανοσοποιηθεί όλος ο πληθυσμός της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης