Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Φτωχότερος» κατά 1,2 δισεκατομμύριο δολ. έγινε ο Vladimir Potaninν αλλά παραμένει ο πλουσιότερος Ρώσος

«Φτωχότερος» κατά 1,2 δισεκατομμύριο δολ. έγινε ο Vladimir Potaninν αλλά παραμένει ο πλουσιότερος Ρώσος
Το κεφάλαιο του, σύμφωνα με την αξιολόγηση Forbes, μειώθηκε κατά 3,9% στις 14:45 ώρα Μόσχας, φθάνοντας τα 30,2 δισεκατομμύρια δολάρια
Σχετικά Άρθρα

Μπορεί η περιουσία του Vladimir Potaninν να μειώθηκε κατά 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια, εξαιτίας της πτώσης των μετοχών της Norilsk Nickel της οποίας είναι συνιδιοκτήτης, όμως συνεχίζει να είναι ο πλουσιότερος Ρώσος, σύμφωνα με τα στοιχεία της αξιολόγησης Forbes Real-Time.

Το κεφάλαιο του, σύμφωνα με την αξιολόγηση, μειώθηκε κατά 3,9% στις 14:45 ώρα Μόσχας, φθάνοντας τα 30,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αυτό σημαίνει ότι ο Potaninν βρίσκεται στην 47η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου και στην πρώτη θέση των πλουσιότερων Ρώσων.
Η περιουσία του Potaninν μειώθηκε λόγω της πτώσης της μετοχής της Norilsk Nickel, η οποία συνεχίζεται για δεύτερη μέρα (22/2), εξαιτίας της κατάρρευσης κτιρίου εργοστασίου εμπλουτισμού νικελίου στην πόλη Νορίλσκ.

Το δυστύχημα

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Norilsk Nickel είχε ανακοινώσει ότι κατέρρευσε τμήμα του εργοστασίου εμπλουτισμού και πως η εταιρεία του θα επιβάλει πιο αυστηρούς κανόνες ασφαλείας στις μονάδες της, αποδίδοντας παράλληλα τα αίτια του δυστυχήματος, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι και τραυματίσθηκαν πέντε, στην ωμή παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.
Ο Potaninν ο κύριος μέτοχος της γιγάντιας εταιρείας μεταλλείων Norilsk Nickel, έσπασε νέο ρεκόρ πλούτου στη Ρωσία, σύμφωνα με τον κατάλογο Forbes, παρόλο που στην επιχείρησή του επιβλήθηκε ένα τεράστιο πρόστιμο για ρύπανση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης