Τελευταία Νέα
Διεθνή

Euractiv: Σκάνδαλο παιδοφιλίας στο θέατρο συγκλονίζει την ελληνική πολιτική σκηνή

Euractiv: Σκάνδαλο παιδοφιλίας στο θέατρο συγκλονίζει την ελληνική πολιτική σκηνή
Για αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό λόγω της υπόθεσης Λιγνάδη, κάνει λόγο το Euractiv
Σχετικά Άρθρα

Στην υπόθεση Λιγνάδη αναφέρεται το Euractiv, κάνοντας μάλιστα λόγο για «σκάνδαλο παιδοφιλίας στο θέατρο το οποίο συγκλονίζει την ελληνική πολιτική σκηνή».
«Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη το Σάββατο (20 Φεβρουαρίου) με την υποψία ότι έχει διαπράξει πολλαπλούς βιασμούς με ανήλικα θύματα, γεγονός που έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και του αντιπολιτευόμενου ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ», αναφέρει το δημοσίευμα.
Όπως τονίζεται, η υπόθεση πολιτικοποιήθηκε μετά την άρνηση της υπουργού Πολιτισμού να παραιτηθεί.
Η κ. Μενδώνη χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο» τον Δ. Λιγνάδη, ωστόσο λίγες ημέρες νωρίτερα δήλωνε ότι δεν υπάρχουν καταγγελίες εις βάρος του και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγο παραίτησης από τη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου.

Στ. Κούλογλου: Η κ. Μενδώνη πρέπει να λογοδοτήσει

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, δήλωσε στο Euractiv ότι η κ. Μενδώνη πρέπει να λογοδοτήσει.
«Όταν ανέλαβε υπουργό Πολιτισμού, ακύρωσε τον διαγωνισμό για την επιλογή του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και διόρισε τον κ. Λιγνάδη. Τώρα λέει ότι δεν γνώριζε τη μυστική του ζωή, αλλά, εν πάση περιπτώσει, πρέπει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη», δήλωσε ο Στ. Κούλογλου.
«Υπάρχει μια συνεχής συστηματική απόπειρα να καλυφθούν οι πολιτικές πτυχές της υπόθεσης επειδή ο Λιγνάδης είχε σχέσεις με τον πρωθυπουργό. Στην πραγματικότητα, το θέμα του Λιναδάδη ήταν γνωστό στην ελίτ και είναι χαρακτηριστικό της υποκρισίας της παρασιτικής ελληνικής άρχουσας τάξης», πρόσθεσε ο Κουλούγλου.

Πολιτική κόντρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να πολιτικοποιήσει ένα ζήτημα το οποίο όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι είναι κοινωνικά απαράδεκτο.
Από την άλλη πλευρά, η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι το κυβερνών κόμμα αρχικά προσπάθησε να συγκαλύψει την υπόθεση Λιγνάδη.
Εν τω μεταξύ, η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ ήταν η πρώτη πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας που ζήτησε την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού.

euractiv5987.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης