Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο Alpha Bank και Τέρνα Ενεργειακή

XA: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο Alpha Bank και Τέρνα Ενεργειακή
Η αύξηση των αποδόσεων στις αγορές ομολόγων δημιουργούν ανησυχίες στους επενδυτές – Ήπιες απώλειες αναμένονται στο άνοιγμα των Ευρωπαϊκών αγορών
Σχετικά Άρθρα

Η σημαντική αύξηση που καταγράφεται στις αποδόσεις των ομολόγων ανησυχεί τους επενδυτές και οι αναλυτές περιμένουν πως το πτωτικό άνοιγμα που αναμένεται στις αγορές της Ευρώπης, θα επηρεάσει και την εγχώρια αγορά.
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα θα μπορούσαν να κρατήσουν την αγορά γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η Alpha Bank λόγω της ανακοίνωσης πριν από λίγο δεσμευτικής συμφωνίας με τη Davidson Kempner για τη συναλλαγή Galaxy ύψους 10,8 δισ. ευρώ και την πώληση του 80% της Cepal Holdings.
Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων με πιστοληπτική διαβάθμιση στην Ευρώπη, λογιστικής αξίας 10,8 δισ. ευρώ.
Η κίνηση αυτή εξυγιαίνει σημαντικά τον ισολογισμό της Alpha Bank.
Στο επίκεντρο θα παραμείνει και η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής, μετά τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψε την περασμένη Παρασκευή, αλλά και τις εξηγήσεις που έδωσε η διοίκηση.
Σημειώνεται πως ΟΛΠ και Epsilon Net δημοσιεύουν αποτελέσματα για τη χρήση 2020 μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα παράγωγα δείχνουν οριακό αρνητικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές ανησυχούν από τη σημαντική αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων έναντι των προοπτικών για καλύτερη ανάπτυξη και περισσότερων πακέτων στήριξης των οικονομιών.
Περιμένουμε πως η ελληνική αγορά θα ακολουθήσει την τάση.

Euroxx
Μία ακόμη μικτή συνεδρίαση αναμένεται σήμερα με την αγορά να προσπαθεί και σήμερα να κινηθεί κάπως υψηλότερα.

Optima Bank
Στο ξεκίνημα της εβδομάδος περιμένουμε η ΔΕΗ και η Τέρνα Ενεργειακή (καθώς και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) θα βρεθούν στο επίκεντρο λόγω των σημαντικών εξελίξεων.
Ένας άλλος καταλύτης είναι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ΕΛΠΕ και ΟΤΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίστοιχα.
Επίσης οι τράπεζες θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει οριακά ανοδική, ωστόσο θα χρειαστεί μεγαλύτερους όγκους συναλλαγών και καλό κλίμα στις διεθνείς αγορές για να συνεχιστεί.
Η βραχυπρόθεσμη τάση του τραπεζικού δείκτη είναι πτωτική με τον ΚΜΟ 20 ημερών στις 458 μονάδες. Σημεία στήριξης για τον ΓΔ οι 778 (ΚΜΟ 20) και 750 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 800 και 810 μονάδες.
Η ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων του ΟΛΠ σήμερα, των ΕΛΠΕ την Πέμπτη και του ΟΤΕ την Παρασκευή είναι τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας.
Η ανακοίνωση των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ την Τετάρτη, των εβδομαδιαίων επιδομάτων ανεργίας την Πέμπτη και του προσωπικού εισοδήματος την Παρασκευή είναι τα σημαντικότερα μακροοικονομικά νέα της εβδομάδας.

Beta
Η συσσώρευση θα μπορούσε να συνεχιστεί στη σημερινή συνεδρίαση.
Οι επενδυτές θα εστιάσουν σε συγκεκριμένες ειδήσεις από τον ενεργειακό κλάδο.
Περιμένουμε η Τέρνα Ενεργειακή και η ΔΕΗ να είναι στο επίκεντρο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης