Διεθνή

Spahn (υπ. Υγείας Γερμανίας): Οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν νωρίτερα

Spahn (υπ. Υγείας Γερμανίας): Οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν νωρίτερα
Μέχρι στιγμής, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στη φροντίδα των παιδιών ήταν μέρος της τελευταίας ομάδας στον εμβολιασμό
Σχετικά Άρθρα

Οι δάσκαλοι και οι εκπαιδευτικοί, που εργάζονται σε παιδικούς σταθμούς στη Γερμανία, θα λάβουν νωρίτερα του προγραμματισμένου το εμβόλιο για τον Covid, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Jens Spahn.
Στη στρατηγική εμβολιασμού της, η Γερμανία έχει ορίσει τρεις ομάδες του πληθυσμού για να διασφαλίσει ότι εκείνοι που έχουν ανάγκη, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω, θα προηγηθούν.
Μέχρι στιγμής, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στη φροντίδα των παιδιών ήταν μέρος της τελευταίας ομάδας.

Μειώνονται τα κρούσματα στη Γερμανία

«Θέλουμε να προσθέσουμε αυτήν την ομάδα γρήγορα στο δεύτερη κατηγορία τώρα και να προσφέρουμε εμβόλια νωρίτερα», δήλωσε ο Spahn όπως μεταδίδει το Reuters.
Τα σχόλιά του έρχονται καθώς 10 από τα 16 ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας πρόκειται να ανοίξουν ξανά παιδικούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία από τιη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου.
Η γερμανική κυβέρνηση δέχθηκε κριτική για τον σχετικά αργό ρυθμό εμβολιασμού της, ενώ οι επιχειρήσεις είναι όλο και πιο ανυπόμονες για τη χαλάρωση του lockdown, τώρα στον 4ο μήνα και ειδικά με τον αριθμό των κρουσμάτων να μειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης