Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Αποτελεσματικό 89% το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech, περιορίζει τη μετάδοση του κορωνοϊού

Ισραήλ: Αποτελεσματικό 89% το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech, περιορίζει τη μετάδοση του κορωνοϊού
Σύμφωνα με τη μελέτη το εμβόλιο μπορεί να εμποδίσει τους ασυμπτωματικούς φορείς να διαδώσουν τον ιό
Σχετικά Άρθρα

Το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά του Covid-19 φαίνεται ότι εμποδίζει την πλειονότητα των πολιτών, που έχουν εμβολιαστεί στο Ισραήλ να μολυνθούν, παρέχοντας την πρώτη πραγματική ένδειξη ότι η ανοσοποίηση θα περιορίσει τη μετάδοση του κορωνοϊού.
Το εμβόλιο, το οποίο εντάσσεται σε ένα εθνικό πρόγραμμα ανοσοποίησης που ξεκίνησε στις 20 Δεκεμβρίου 2020, είναι 89,4% αποτελεσματικό στην πρόληψη των εργαστηριακών επιβεβαιωμένων λοιμώξεων, σύμφωνα με ένα αντίγραφο ενός σχεδίου που δημοσιεύτηκε στο Twitter και επιβεβαιώθηκε στο Bloomberg από άτομο εξοικειωμένο με τη μελέτη.
Οι εταιρείες και το ισραηλινό υπουργείο Υγείας συνεργάστηκαν για την εν λόγω προκαταρκτική έρευνα, που ωστόσο δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί ενδελεχώς.

Θετικά δεδομένα

Τα αποτελέσματα, που αναφέρονται επίσης στο Der Spiegel, είναι τα πιο πρόσφατα σε μια σειρά θετικών δεδομένων που προέκυψαν από το Ισραήλ, το οποίο έχει την πρωτοκαθεδρία διεθνώς στα περισσότερα κατά κεφαλήν εμβόλια για τον Covid.
Σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.
Εξάλλου και οι ισραηλινές αρχές ανέφεραν το Σάββατο (20/2), πως η λήψη του εμβολίου των Pfizer-BioNTech είναι 99% αποτελεσματική στην πρόληψη των θανάτων από τον ιό.

Εμποδίζει και τους ασυμπτωματικούς

Τα πρώτα αποτελέσματα για τις εργαστηριακά επιβεβαιωμένες λοιμώξεις είναι σημαντικά, επειδή καταδεικνύουν ότι το εμβόλιο μπορεί επίσης να εμποδίσει τους ασυμπτωματικούς φορείς να διαδώσουν τον ιό που προκαλεί τον Covid-19, κάτι που δεν ήταν μέχρι τώρα σαφές.
Η διακοπή της μετάδοσης με αυτόν τον τρόπο αποτελεί βασικό παράγοντα καθώς οι χώρες επιδιώκουν να άρουν τους περιορισμούς και να ανοίξουν ξανά τις οικονομίες τους.
Η Pfizer και η BioNTech ανέφεραν πως εργάζονται σε μια πραγματική ανάλυση δεδομένων από το Ισραήλ, η οποία θα κοινοποιηθεί μόλις ολοκληρωθεί.
Μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου, περίπου το 27% των ατόμων ηλικίας 15 ετών και άνω στο Ισραήλ εμβολιάστηκαν πλήρως, με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, το μόνο που ήταν διαθέσιμο στη χώρα εκείνη την εποχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης