Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γάζα παρέλαβε 20.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου από τα Εμιράτα

Η Γάζα παρέλαβε 20.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου από τα Εμιράτα
Δίνεται προτεραιότητα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες
Σχετικά Άρθρα

Η Γάζα παρέλαβε 20.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μια πρωτοβουλία στην οποία πρωτοστάτησε ο αντίπαλος του Παλαιστινίου προέδρου Mahmoud Abbas, Mohammed Dahlan ο οποίος διαμένει αυτή τη στιγμή στα ΗΑΕ.
Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας της Γάζας είπαν πως θα ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς στις 22/2, δίνοντας προτεραιότητα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες.

Κίνηση με πολιτικές προεκτάσεις

Η κίνηση αυτή από τον Dahlan, τον οποίο απέπεμψε ο Abbas από το κόμμα του Fatah πριν από μία δεκαετία και τον ανάγκασε στην εξορία, γίνεται αντιληπτή από αναλυτές ως μια προσπάθεια να κερδίσει πόντους ενόψει των προγραμματισμένων παλαιστινιακών εκλογών αργότερα φέτος.
«Το φορτίο είναι μια γενναιόδωρη προσφορά των αδελφικών ΗΑΕ», ανέφερε σε ανάρτηση στο Facebook ο Dahlan, που θεωρείται εδώ και καιρό ένας πιθανός διάδοχος του Abbas.
«Υποσχόμαστε στον λαό μας ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε κι άλλα».
Η Γάζα παρέλαβε τις πρώτες 2.000 δόσεις του εμβολίου Sputnik V την Τετάρτη, τα οποία έστειλε η κυβέρνηση Abbas, αφότου το Ισραήλ ενέκρινε τη μεταφορά τους μέσω των συνόρων του.
Η Γάζα, με πληθυσμό 2 εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει καταγράψει περισσότερα από 54.000 κρούσματα νέου κορωνοϊού και 543 θανάτους.

Ο αντίπαλος του Abbas

Τον Αύγουστο, τα ΗΑΕ εξόργισαν τους Παλαιστίνιους όταν σύναψαν διπλωματική συμφωνία με τον Ισραήλ, μια κίνηση που ο Abbas χαρακτήρισε «προδοτική».
Ορισμένοι επέκριναν τον Dahlan που δεν καταδίκασε τη συμφωνία, άλλοι υπονόησαν ότι ενδεχομένως είχε παίξει κάποιον ρόλο.
Στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι Παλαιστίνιοι είχαν ανάμεικτα συναισθήματα.
«Πώς μπορούμε να ευχαριστήσουμε τα Εμιράτα;
Εγκατέλειψαν τον αγώνα μας και εξομάλυναν τις σχέσεις τους με τους Ισραηλινούς», αναφέρεται σε μια ανάρτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης