Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση: Το 63% των Αμερικανών θεωρεί ότι η ενισχυμένη κυβερνητική εξουσία απειλεί τις ατομικές ελευθερίες

Δημοσκόπηση: Το 63% των Αμερικανών θεωρεί ότι η ενισχυμένη κυβερνητική εξουσία απειλεί τις ατομικές ελευθερίες
Ανησυχία μεταξύ των Αμερικανών πολιτών για την απώλεια ατομικών ελευθεριών, λόγω υπερεξουσιώντων κυβερνήσεων
Σχετικά Άρθρα

Οι Αμερικανοί πολίτες πιστεύουν, πως όσο μεγαλύτερη εξουσία διαθέτει η κυβέρνηση, τόσο λιγότερο ελεύθερη γίνεται η χώρα σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα για τη Just Daily News, το 63% των Αμερικανών πιστεύει πως όσο αυξάνεται η κυβερνητική εξουσία, τόσο οι πολίτες θα απολαμβάνουν λιγότερες ελευθερίες.
Μόλις το 22% των ερωτηθέντων διαφωνεί ενώ το 15% δεν απαντά.
Βάσει κομματικών προτιμήσεων περισσότερο ανήσυχοι για την απώλεια της ατομικής ελευθερίας εμφανίζονται οι Ρεπουμπλικάνοι σε σχέση με τους Δημοκρατικούς.

usa.JPG
Ανησυχούν περισσότερο οι Ρεπουμπλικάνοι

Το 79% των Ρεπουμπλικάνων θεωρεί ότι οι ενισχυμένες εξουσίες για την κυβέρνηση ισοδυναμούν με λιγότερη ελευθερία για τους πολίτες,
Για τον ίδιο λόγο ανησυχεί και το 49% των Δημοκρατικών, όπως και το 50% των «κάπως φιλελεύθερων» ερωτηθέντων.
Το 2019, μια δημοσκόπηση της Harris Poll / Purple Project, διαπίστωσε ότι το 92% των Αμερικανών ανησυχούσε ότι διακυβεύονται τα δικαιώματά του.
Συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί ανησυχούσαν ιδιαίτερα για τη διατήρηση της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της οπλοκατοχής και της δυνατότητας ίσης μεταχείρισης απέναντι  στο νόμο.

usa_b.JPG
Το 2020, οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» κατέταξαν στην 45η θέση τις ΗΠΑ στον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου, πίσω από χώρες όπως η Νότια Κορέα, η Αυστραλία και η Ταϊβάν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης