Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος (ΕΚΠΑ): Στις 24/2 θα έχουμε επαρκή στοιχεία για την παράταση του lockdown

Βασιλακόπουλος (ΕΚΠΑ): Στις 24/2 θα έχουμε επαρκή στοιχεία για την παράταση του lockdown
Μεγάλη αύξηση της δυνατότητας εμβολιασμού τον Απρίλιο είπε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως στις 24/2 θα υπάρχουν επαρκή στοιχεία προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα παραταθεί ή όχι το lockdown στην Αττική διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ, Θ. Βασιλακόπουλος, αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή η θετικότητα στην Ελλάδα είναι στο 4%.
«Χθες ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να ήταν 1.400, αλλά μιλάμε για θετικότητα 3,7%, κοντά στο 4%, και για αυτό στους χάρτες του ECDC δεν έχουμε πλέον πράσινες περιοχές, έχουμε μόνο πορτοκαλί.
Βλέπουμε ό,τι συνέβαινε στην Ελλάδα 10-15 ημέρες πριν.
Ελπίζω ότι ο χιονιάς έκανε καλό, λόγω της μείωσης της κινητικότητας, που σχεδόν πάντα ακολουθείται με μειωμένη μεταδοτικότητα.
Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει αύξηση του ιικού φορτίου» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, αναφέροντας πως την προσεχή Τετάρτη οι ειδικοί θα έχουν επαρκή στοιχεία για να κρίνουν το εάν θα παραταθεί ή όχι το lockdown.
«Τον Απρίλιο θα έχουμε μεγάλη αύξηση της δυνατότητας εμβολιασμού και θα πετύχουμε τον στόχο, που είναι τον Μάιο, το Πάσχα, να έχουμε εμβολιάσει τις ευπαθείς ομάδες, τους μεγάλης ηλικίας ανθρώπους και όσους έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.
Άρα μετά το Πάσχα θα είναι μια άλλη επιδημία.
Θα βοηθήσει και ο καιρός και θα πάμε σε ένα καλό καλοκαίρι» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης