Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Είναι επίσημο, οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην συμφωνία του Παρισιού

Reuters: Είναι επίσημο, οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην συμφωνία του Παρισιού
Επιστήμονες και ξένοι διπλωμάτες χαιρέτισαν την επιστροφή των ΗΠΑ στη συνθήκη
Σχετικά Άρθρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επανήλθαν πλέον και επισήμως στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα την Παρασκευή 19/2/2021, συμμετέχοντας έτσι στον παγκόσμιο αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής καθώς η κυβέρνηση Biden, γράφει το Reuters, σχεδιάζει δραστικές μειώσεις εκπομπών για τις επόμενες τρεις δεκαετίες.
Επιστήμονες και ξένοι διπλωμάτες χαιρέτισαν την επιστροφή των ΗΠΑ στη συνθήκη, η οποία οριστικοποιήθηκε 30 ημέρες αφότου ο Πρόεδρος Joe Biden είχε προαναγγείλει την εν λόγω επαναφορά.

Η ακύρωση της απόφασης Trump

Δεδομένου ότι σχεδόν 200 χώρες υπέγραψαν το σύμφωνο του 2015 για πρόληψη των καταστροφικών κλιματικών αλλαγών, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η μόνη χώρα που αποχώρησε.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump προέβη τότε στην εν λόγω κίνηση, ισχυριζόμενος ότι οι δράσεις για το κλίμα είναι πολύ δαπανηρές.
Η στροφή 180 μοιρών των Ηνωμένων Πολιτειών για διεθνή συνεργασία για την κλιματική αλλαγή έφερε χαμόγελα στη διεθνή κοινότητα. 

«Η τρίτη διάταξη που θα υπογράψω, και πρόκειται να το κάνω όσο είστε εδώ, είναι η δέσμευση μου για την επανένταξη της χώρας στη Συμφωνία του Παρισιού από σήμερα» τόνισε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ την πρώτη του μέρα στον Λευκό Οίκο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης