Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΕΣΥΠ: Αρχίζει η διαδικασία για την ανανέωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ

ΕΕΣΥΠ: Αρχίζει η διαδικασία για την ανανέωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με σκοπό την προσέλκυση υποψηφίων με τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα
Τη διαδικασία για την ανανέωση ή αντικατάσταση των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για θητεία τριών ετών του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου («ΤΑΙΠΕΔ»), άρχισε η ΕΕΣΥΠ, ως μοναδικός μέτοχος του ΤΑΙΠΕΔ.
Ως εκ τούτου, προβαίνει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με σκοπό την προσέλκυση υποψηφίων με τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, που επιθυμούν να ανταποκριθούν στην πρόσκληση.
Σκοπός της διαδικασίας αυτής, είναι η αξιολόγηση υποψηφίων με στόχο τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ με συλλογικά μεγάλη και διαφοροποιημένη εμπειρία για την επίτευξη επιτυχημένων συναλλαγών στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αξιοποίησης του Ταμείου.

Σκοπός του ΤΑΙΠΕΔ

Το ΤΑΙΠΕΔ αξιοποιεί την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου μέσω της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αξιοποίησης, σύμφωνα με τον Νόμο 3986/2011.
Τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν συμπεριληφθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης μπορούν να ταξινομηθούν σε γενικές γραμμές σε εταιρικές συμμετοχές, υποδομές /συμβάσεις παραχώρησης και αξιοποίηση ακινήτων.
Το πλάνο των ιδιωτικοποιήσεων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και έχει ως στόχο την τροφοδότηση της ανάπτυξης, την προσέλκυση άμεσων επενδύσεων στις υποδομές, την ενέργεια, τα ακίνητα, καθώς και άλλους τομείς, επιτυγχάνοντας παράλληλα άλλα σημαντικά οφέλη, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας, ο εκσυγχρονισμός υποδομών και η προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.
Με σκοπό την υποστήριξη της Ελληνικής Δημοκρατίας στην πρόοδο και ανάπτυξη, το έργο του ΤΑΙΠΕΔ πρέπει πάντα να υποστηρίζεται από βέλτιστες διαδικασίες αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων, διαφανείς διαδικασίες και αποτελεσματική διαχείριση ως προς την προετοιμασία και εκτέλεση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Τα απαιτούμενα προσόντα

Τα απαιτούμενα προσόντα και δεξιότητες για τις θέσεις των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ αναλύονται στη σχετική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, στην ενότητα Προκηρύξεις στην ιστοσελίδα: www.hcap.gr.
Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ θα διοριστούν υπό τον όρο απουσίας οποιωνδήποτε προσωπικών ή νομικών κωλυμάτων και περιορισμών, όπως περιγράφονται στο ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.
Οι υποψήφιοι θα κληθούν να επιβεβαιώσουν τη συμμόρφωσή τους με τα ανωτέρω και κατά τον διορισμό τους, υποβάλλοντας σχετική δήλωση.
Η ΕΕΣΥΠ ενθαρρύνει όλους τους υποψηφίους που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα να υποβάλουν αίτηση.
Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα (diversity) αποτελεί μία από τις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕΣΥΠ και των θυγατρικών της. Σαν αποτέλεσμα, η ΕΕΣΥΠ διασφαλίζει ότι όλοι οι υποψήφιοι αντιμετωπίζονται με σεβασμό και τους παρέχονται ίσες ευκαιρίες σε ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται, μέσα από την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, να αποστείλουν ηλεκτρονικά αίτηση συνοδευόμενη από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021.
Για όλες τις αιτήσεις θα τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια.

Η διαδικασία

Η αίτηση υποβολής υποψηφιότητας για εκτελεστικές θέσεις αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: HRADF@egonzehnder.com με σαφή ένδειξη στο θέμα της αίτησης για τη θέση ενδιαφέροντος: 1. Διευθύνων Σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ, 2. Εντεταλμένος Σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ. Τηλέφωνο επικοινωνίας για διευκρινίσεις: 210 6883031.
Η αίτηση υποβολής υποψηφιότητας για θέση Προέδρου Δ.Σ. και μη εκτελεστικές θέσεις αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση candidates1@stantonchase.com με σαφή ένδειξη στο θέμα της αίτησης για τη θέση ενδιαφέροντος: 1. Πρόεδρος Δ.Σ., 2. Μέλος Δ.Σ., 3. Πρόεδρος ή/και Μέλος Δ.Σ.. Τηλέφωνο επικοινωνίας για διευκρινίσεις: 210 6129429.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.hcap.gr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης