Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία ενισχύουν το δολάριο ΗΠΑ

Τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία ενισχύουν το δολάριο ΗΠΑ
Tα καλά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ ενισχύουν το δολάριο,

Tα καλά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ ενισχύουν το δολάριο, το οποίο κινείται κοντά στα πρόσφατα υψηλά επίπεδά του, εν μέσω προσδοκιών ότι η αμερικανική οικονομία θα ανακάμψει ταχύτερα από την πανδημία του κορωνοϊού ταχύτερα σε σχέση με άλλες μεγάλες οικονομίες.
Τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης οδήγησαν σε σημαντική ανάκαμψη των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, ενώ και τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και τις τιμές παραγωγού εξέπληξαν θετικά.
Οι επενδυτές περιμένουν νέα ώθηση στην οικονομία από το πακέτο στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων που έχει προτείνει ο πρόεδρος Biden, ο οποίος συναντήθηκε με επικεφαλής συνδικαλιστικών οργανώσεων για να κερδίσει στήριξη στο σχέδιό του.

Ο δείκτης της ισοτιμίας του δολαρίου από την αρχή του 2021 έχει αυξηθεί περίπου 1%

Ο δείκτης της ισοτιμίας του δολαρίου από την αρχή του 2021 έχει αυξηθεί περίπου 1%, ανακάμπτοντας από την πτώση του κατά σχεδόν 7% το 2020.
Η ισοτιμία του ευρώ σημείωνε άνοδο 02% στα 1,2065 δολάρια.
«Με τις αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου να σταθεροποιούνται και τη μείωση των χρηματιστηρίων να είναι συγκρατημένη τη νύχτα, η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου αναμένεται να σταθεροποιηθεί και να παραμείνει πάνω από τα 1,20 δολάρια», ανέφερε η ING σε σημείωμα προς τους πελάτες της.
Στοιχεία από τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) τον περασμένο μήνα, υποδηλώνουν την πρόθεσή της να αφήσει την αμερικανική οικονομία να αναπτυχθεί χωρίς να μεταβάλει την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης