Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ABO Wind: Πώληση στην Blue Elephant Energy φωτοβολταϊκών έργων 45 MW στην Ελλάδα

ABO Wind: Πώληση στην Blue Elephant Energy φωτοβολταϊκών έργων 45 MW στην Ελλάδα

Σε εξέλιξη κατασκευή πέντε επιπλέον φωτοβολταϊκών έργων στην Ελλάδα

Στην πώληση δύο φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 45 μεγαβάτ (MW) στην Blue Elephant Energy AG, μια εταιρεία εκμετάλλευσης αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων, προχώρησε η ABO Wind.
Το πρώτο έργο βρίσκεται στον Κόσσο, κοντά στην Ξάνθη, και έχει ισχύ 7 μεγαβάτ, το δεύτερο είναι στα Μεγάλα Καλύβια, κοντά στα Τρίκαλα, και με ισχύ 38 μεγαβάτ, είναι το μεγαλύτερο έργο ΑΠΕ που κατασκευάστηκε ποτέ στην ιστορία της ABO Wind.
Μαζί, και τα δύο έργα θα παράγουν περίπου 80 εκατομμύρια κιλοβατώρες ετησίως.
Ο σταθμός στα Μεγάλα Καλύβια είναι, επίσης, το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο σε λειτουργία στην Ελλάδα.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση των δύο αυτών έργων, που μας επιτρέπουν να εισέλθουμε στην πολλά υποσχόμενη ελληνική αγορά, καθώς και να πετύχουμε την περαιτέρω γεωγραφική διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου μας.
Τέλος, αυτά τα φωτοβολταϊκά έργα θα μας επιτρέψουν να συμβάλουμε περαιτέρω στην πρωταρχική δέσμευσή μας, για έναν πιο βιώσιμο και καθαρότερο ενεργειακό εφοδιασμό» σχολιάζει ο Tim Kallas, Διευθυντής Επενδύσεων της Blue Elephant Energy AG.
Η ABO Wind είχε αποκτήσει και τα δύο έργα, ενώ αυτά ήταν ακόμη στη φάση της ανάπτυξής τους, το 2018, και ολοκλήρωσε την αδειοδότηση, μελέτη, κατασκευή και τη σύνδεσή τους στο δίκτυο, εντός του 2019 και 2020.
Στα Μεγάλα Καλύβια, η ABO Wind κατασκεύασε, επίσης, έναν νέο ιδιωτικό υποσταθμό, για να τροφοδοτήσει την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο υψηλής τάσης.
Το έργο χρησιμοποιεί τεχνολογία ιχνηλάτησης μονού άξονα, που περιστρέφει τα φωτοβολταϊκά πλαίσια, σύμφωνα με τη θέση του ήλιου, για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής τους.
«Σε μόλις λίγα έτη, έχουμε γίνει σημαντικό μέλος της ελληνικής αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», λέει ο Γενικός Διευθυντής της ABO Wind AG, Παναγιώτης Σαρρής.
«Με αυτούς τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς, έχουμε αποδείξει ότι είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε ακόμη και τεχνικά περίπλοκα φωτοβολατϊκά έργα σε χρόνο ρεκόρ» συμπλήρωσε.
Η ABO Wind δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2017.
Σήμερα, η εταιρεία εργάζεται για την υλοποίηση πέντε επιπλέον φωτοβολταϊκών έργων στην περιοχή της Ηπείρου, που εξασφάλισαν εγγυημένη τιμή πώλησης της παραγόμενης ενέργειας σε πρόσφατο διαγωνισμό.
Η έναρξη λειτουργίας αυτών των 50 μεγαβάτ έχει προγραμματιστεί για το πρώτο εξάμηνο του 2022.
«Η Ελλάδα είναι μια πολλά υποσχόμενη αγορά για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», λέει ο Παναγιώτης Σαρρής.
«Αυξήσαμε τον αριθμό των εργαζομένων μας στο γραφείο μας στην Αθήνα σε έντεκα και έχουμε, επίσης, ξεκινήσει να αναπτύσσουμε και υβριδικά έργα στη χώρα» συμπλήρωσε ο κ. Σαρρής.
Στο παρελθόν, η ABO Wind είχε εγκαταστήσει κυρίως μικρότερους φωτοβολταϊκούς σταθμούς, με ισχύ 1 έως 7 μεγαβάτ ο καθένας.
Με το έργο των 38 μεγαβάτ, η εταιρεία με έδρα τη Γερμανία εισήλθε επιτυχώς στην αγορά των μεγάλων φωτοβολταϊκών σταθμών επί εδάφους.
Παγκοσμίως, η ABO Wind αναπτύσσει, αυτή τη στιγμή, φωτοβολταϊκά έργα συνολικής ισχύος περίπου 5.000 μεγαβάτ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης