Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πότε θα ανακάμψουν τα επαγγελματικά ταξίδια στην Ευρώπη

tags :
Πότε θα ανακάμψουν τα επαγγελματικά ταξίδια στην Ευρώπη
Τα δεδομένα για τη Δυτική Ευρώπη δείχνουν ότι τα επαγγελματικά ταξίδια θα καθυστερήσουν περισσότερο για να φτάσουν τα προ-πανδημικά επίπεδα
Η αγορά επαγγελματικών ταξιδιών στην Ευρώπη θα ανακάμψει πιο αργά από την κρίση του Covid από ό,τι σε άλλες περιοχές.
Σύμφωνα με το ετήσιο BTI Outlook από την Global Business Travel Association (GBTA) αναμένεται πλήρης ανάκαμψη στα προ-πανδημικά επίπεδα παγκοσμίως μέχρι το 2025.
Τα δεδομένα για τη Δυτική Ευρώπη δείχνουν ότι τα επαγγελματικά ταξίδια θα καθυστερήσουν περισσότερο για να φτάσουν τα προ-πανδημικά επίπεδα.
Όπως υπογραμμίζεται στην αναφορά, “μέχρι το 2024 αναμένουμε ότι τα επαγγελματικά ταξίδια στη Δυτική Ευρώπη θα ανακάμψουν στο 78% των επιπέδων επαγγελματικών ταξιδιών του 2019 (261 δις δολάρια).
Η αναδυόμενη (ανατολική) Ευρώπη αναμένεται να ανακάμψει πλήρως έως το 2024”.
“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Δυτική Ευρώπη είναι μία από τις περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο, επισημαίνει η Κάθριν Λόγκαν αντιπρόεδρος της GBTA.
Η πρόσφατη αύξηση των περιπτώσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη και η ανάπτυξη μεταλλαγμένων στελεχών εμπόδισαν την ανάκαμψη το 4ο τρίμηνο του 2020. Και θα συνεχίζουν να εμποδίζουν την πρόοδο και φέτος.
Η GBTA ζητά από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συνεργαστούν για μια συντονισμένη προσέγγιση για μια ασφαλή επιστροφή στα επαγγελματικά ταξίδια”.

Οι δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια

Οι δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια αναμένεται να αυξηθούν στη Δυτική Ευρώπη το 2021 κατά 18,5%.
“Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του κέρδους αναμένεται να έρθει στα τέλη του 2021. Καθώς οι εμβολιασμοί αυξάνονται παγκοσμίως και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη επιστρέφει, ανέφερε η έκθεση.
Η μεγαλύτερη οικονομική ανάκαμψη θα προέλθει από τις αναδυόμενες αγορές. Ιδίως από τις ασιατικές αγορές που θα συνεχίσουν να οδηγούν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη το 2021 και μετά”.
Η έκθεση ανέφερε ότι το ΑΕγχΠ στην ευρωζώνη εκτιμάται ότι έχει μειωθεί κατά 7,4% το 2020, σε σύγκριση με 4,4% παγκοσμίως.
Αντικατοπτρίζοντας μια πιο έντονη κάμψη από την πανδημία, σε σύγκριση με πολλές προηγμένες οικονομίες.
“Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κάμψη είναι πιο σοβαρή με την προβλεπόμενη αύξηση κατά -11,2% του ΑΕΠ το 2020 λόγω βραδύτερης απόκρισης σε πανδημία και της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας του Brexit το 2020”, αναφέρει η έκθεση.

Ποιες αγορές έχουν πληγεί περισσότερο

Από τις 15 κορυφαίες αγορές επαγγελματικών ταξιδιών το 2020, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Γερμανία αναμένεται να πληγούν περισσότερο κατά 61,7%, 61,1% και 60,9% στις δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια αντίστοιχα.
Η Ευρώπη αντιπροσώπευε το 27% των παγκόσμιων επαγγελματικών ταξιδιών το 2019, αποδίδοντας 392 δις δολάρια στις παγκόσμιες δαπάνες επαγγελματικών ταξιδιών 1,43 τρις δολαρίων.
Τα επαγγελματικά ταξίδια στη Δυτική Ευρώπη αντιπροσώπευαν περίπου το 23,4% αυτού του παγκόσμιου αριθμού και η Ανατολική Ευρώπη το 4%.
Οι έξι μεγαλύτερες αγορές της περιοχής – Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Κάτω Χώρες – αντιπροσώπευαν το 76,7% των δαπανών στη Δυτική Ευρώπη.

Οι ευρωπαϊκές δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια

Οι ευρωπαϊκές δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 58% από έτος σε έτος σε 140 δις δολάρια το 2020. Καθιστώντας την μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, μαζί με τη Βόρεια Αμερική.
Εξετάζοντας την περίοδο της πανδημίας, από την 1η Απριλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 77% από έτος σε έτος.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης