Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παρέμβαση αλληλέγγυων του Δ. Κουφοντίνα στο υπουργείο Υγείας – 65 προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Παρέμβαση αλληλέγγυων του Δ. Κουφοντίνα στο υπουργείο Υγείας – 65 προσαγωγές από την ΕΛΑΣ
Περίπου 65 άτομα μπήκαν στο κτήριο του υπουργείου, άνοιξαν πανό και πέταξαν τρικάκια
Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας υπέρ του Δ. Κουφοντίνα πραγματοποίησαν νωρίς σήμερα Πέμπτη 18/2 το πρωί 65 άτομα.
Οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον φύλακα, να μπουν μέσα στο κτήριο του υπουργείου, να ανοίξουν πανό και να πετάξουν τρικάκια προς ένδειξη συμπαράστασης για τον Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος εδώ και 42 ημέρες πραγματοποιεί απεργία πείνας ενώ νοσηλεύεται από τις 16/2 στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ όπως έγινε γνωστό, η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή όλων όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη διαμαρτυρία.
Υπενθυμίζεται πως ο Δ. Κουφοντίνας κρατείται από τις 21 Δεκεμβρίου στις φυλακές Δομοκού, όπου και μεταφέρθηκε από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου.
Στις 8 Ιανουαρίου άρχισε απεργία πείνας με κύριο αίτημα να επιστρέψει στον Κορυδαλλό, αφού με το νέο νόμο δεν προβλέπεται σε πολυϊσοβίτη να εκτίει την ποινή του σε αγροτικές φυλακές, όπου και βρισκόταν μέχρι την παραπάνω ημερομηνία.
Ο Κουφοντίνας είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο το περασμένο Σάββατο και τότε οι γιατροί είχαν ενημερώσει τη συνήγορό του, Ιωάννα Κούρτοβικ, ότι αντιμετωπίζει προβλήματα που προκαλούνται σε συνθήκες απεργίας δίψας και όχι μόνο πείνας, όπως μεγάλη απώλεια μυϊκής μάζας, σοβαρή απίσχνανση, προβλήματα όρασης, αρχόμενη περιφερική νευροπάθεια και άλλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης