Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι 3 «κρυφές» αγορές του Warren Buffett και η 1 πώληση που αλλάζουν τα δεδομένα στη Wall Street

Οι 3 «κρυφές» αγορές του Warren Buffett και η 1 πώληση που αλλάζουν τα δεδομένα στη Wall Street
Η Berkshire Hathaway αποεπένδυσε από την Pfizer
Σε σημαντική μείωση της έκθεσης στη μετοχή της Apple προχώρησε η Berkshire Hathaway του Warren Buffett, τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας ερωτήματα για τη συνέχεια του ράλι του τεχνολογικού κλάδου.
Ωστόσο, όπως έχει αποκαλυφθεί πλέον, υπήρξαν τρεις νέες αγορές που προχώρησε ο όμιλος, τροφοδοτώντας ράλι στις εν λόγω μετοχές.
Ειδικότερα, η Berkshire αγόρασε μετοχές της Verizon Communications, της ασφαλιστικής εταιρίας Marsh & McLennan και της Chevron.
Μάλιστα, σε αυτές τις αγορές αποδώθηκε εμπιστευτικό καθεστώς και δεν αποκαλύφθηκαν στην κανονιστική κατάθεση τρίτου τριμήνου.

Οι πωλήσεις στην Apple

Η μείωση του μεριδίου στην Apple οδήγησε την Berkshire με συμμετοχή αξίας περίπου 120 δισ. δολαρίων στο τέλος του 2020.
Ωστόσο, ο κατασκευαστής iPhone παραμένει η μεγαλύτερη εταιρεία συμμετοχών της Berkshire.
Ο Buffett και οι επενδυτές του Todd Combs και Ted Weschler, αναδιαμόρφωσαν το χαρτοφυλάκιο τον τελευταίο χρόνο καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε τις ΗΠΑ.
Η εταιρεία είχε επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στον τραπεζικό τομέα, ο οποίος τα πήγε καλά στην πανδημία, αλλά εκτίθεται στα οικονομικά των καταναλωτών και εμπορικά ακίνητα.
Ο όμιλος έχει κρατήσει τις θέσεις του σε μερικές τράπεζες, όπως η Bank of America.
Μηδένισε όμως τις θέσεις του στην JPMorgan, στην PNC Financial Services και την M&T Bank και τις μείωσε στη Wells Fargo κατά 59%.
Η εταιρεία άλλαξε επίσης πρόσφατα τις θέσεις της σε φαρμακοβιομηχανίες αυξάνοντας το μερίδιο της Merck , της Abbvie και της Bristol-Myers Squibb.
Αποεπένδυσε όμως στη Pfizer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης