Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Γιατί οι πτήσεις της τελευταίας στιγμής είναι τόσο φθηνές

tags :
Γιατί οι πτήσεις της τελευταίας στιγμής είναι τόσο φθηνές
Πολλές από τις αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τις τιμές σε αεροπορικά εισιτήρια, σε συνδυασμό και με δωρεάν τέλη αλλαγής
Όποιος ψάχνει στο διαδίκτυο, ταξίδια τελευταίας στιγμής κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα εκπλαγεί ευχάριστα. Οι τιμές των πτήσεων της τελευταίας στιγμής έχουν μειωθεί δραματικά.
Πριν από την πανδημία, οι αεροπορικές εταιρείες ήθελαν να αυξήσουν τις τιμές για τις πτήσεις εντός 7-10 ημερών από την αναχώρηση.
Αυτό το μοντέλο βασίζονταν στο γεγονός πως η πλειοψηφία αυτών των κρατήσεων πτήσεων της τελευταίας στιγμής ήταν επαγγελματίες ταξιδιώτες. Που δεν ενδιαφέρονταν για τις τιμές, επειδή η εταιρεία τους πλήρωνε για το ταξίδι τους.
Τώρα, ωστόσο, είναι ταξιδιώτες αναψυχής που αναζητούν αυτές τις πτήσεις της τελευταίας στιγμής.
Με την αβεβαιότητα που καλύπτει μεγάλο μέρος του προγραμματισμού διακοπών φέτος, οι παραθεριστές θέλουν να κάνουν κράτηση πτήσεων πιο κοντά στον χρόνο των διακοπών τους.
Και πολλές από τις αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τις τιμές σε αεροπορικά εισιτήρια, σε συνδυασμό και με δωρεάν τέλη αλλαγής.
Ο ιδρυτής της Scott’s Cheap Flights Σκοτ Κέγες, δήλωσε ότι τόσο χαμηλές τιμές δεν είναι πολύ συνηθισμένες.

Πόσο θα διαρκέσουν οι φθηνές πτήσεις της τελευταίας στιγμής

“Η τρέχουσα αντιστροφή της τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων της τελευταίας στιγμής είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός. Κάτι που δεν έχουμε δει εδώ και χρόνια», δήλωσε ο Σκοτ Κέγες.
Τα επαγγελματικά ταξίδια ώθησαν τις αεροπορικές εταιρείες να αρχίσουν να αυξάνουν τα ναύλα της τελευταίας στιγμής πριν από δεκαετίες. Σε μια προσπάθεια νακερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.
Αλλά με τα επαγγελματικά ταξίδια να παραμερίζονται, πιθανότατα θα υπάρχουν “τόνοι” φτηνών πτήσεων της τελευταίας στιγμής διαθέσιμων για το άμεσο μέλλον”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης