Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Χαράλαμπος Καλός, δήμαρχος Λευκάδας: Το μεγάλο μας στοίχημα είναι η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στο νησί

tags :
Χαράλαμπος Καλός, δήμαρχος Λευκάδας: Το μεγάλο μας στοίχημα είναι η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στο νησί
Η εύκολη πρόσβαση είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Λευκάδας
Για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Λευκάδας ως τουριστικού προορισμού, καθώς και για το μεγάλο στοίχημα της δημοτικής Αρχής στην κατεύθυνση επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν στο νησί του Ιονίου μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, o Χαράλαμπος Καλός, δήμαρχος Λευκάδας.
«Η εύκολη πρόσβαση είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, κάτι το οποίο έγινε απολύτως αντιληπτό και σε πάρα πολλούς Έλληνες το φετινό καλοκαίρι, που η Λευκάδα κατακλύστηκε από Έλληνες, από εσωτερικό τουρισμό. Η αμεσότητα, η ευκολία πρόσβασης και το αίσθημα ασφάλειας, το οποίο εμπεδώνονταν σε όλους τους Έλληνες καθώς ανά πάσα ώρα και στιγμή, αν προέκυπτε κάποιο θέμα λόγω κορωνοϊού, υπήρχε εύκολη πρόσβαση σε νοσοκομείο αναφοράς και όχι μόνο, ήταν τα πλεονεκτήματά μας», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Χαράλαμπος Καλός.
«Το μεγάλο στοίχημα της δημοτικής Αρχής, του Εμπορικού Συλλόγου και του Επιμελητηρίου της Λευκάδας είναι να μπορέσουμε να διευρύνουμε τον χρόνο που μπορεί κάποιος πολίτης, Έλληνας ή τουρίστας, να επισκεφθεί το νησί, αναπτύσσοντας μια σειρά θεματικών μορφών τουρισμού. Κοιτάζουμε να αναδείξουμε τον περιπατητικό τουρισμό, τον τουρισμό της γαστρονομίας, έχουμε στα πλάνα μας και τον καταδυτικό τουρισμό, επίσης έχουμε πάρα πολλά ιστορικά και εκκλησιαστικά μνημεία. Αυτά είναι τα στοιχεία που θέλουμε και να τα αναδείξουμε και να τα αξιοποιήσουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να διευρύνουμε τη σεζόν. Σε πολύ μεγάλο ποσοστό συμμετέχει ο θαλάσσιος τουρισμός. Έχουμε καινούργια μαρίνα που είναι μέσα στον ιστό της πόλης κι έχει συνδράμει καταλυτικά στο να γίνει πιο γνωστή η Λευκάδα και δεν είναι μόνο οι μήνες του καλοκαιριού, είναι μια σειρά επαγγελμάτων για τις συντηρήσεις σκαφών ενόψει και της επόμενης σεζόν. Δίνει ζωή η μαρίνα της Λευκάδας καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους. Έχουμε προσανατολιστεί στην αναβάθμιση των λιμανιών μας. Από τα πρώτα υδατοδρόμια που θα κατασκευαστούν στο Ιόνιο θα είναι και εκείνο της Λευκάδας», τονίζει ο δήμαρχος Λευκάδας.
«Είναι γεγονός ότι και τα απλά καταλύματα, τα δωμάτια, τα οποία ήταν στο αρχικό μοντέλο ανάπτυξης του τουρισμού, αλλά και όλα τα καταλύματα γενικώς αναβαθμίζονται συνεχώς και η τάση τα τελευταία χρόνια είναι η κατασκευή βιλών για την ιδιωτικότητα των τουριστών, κάτι το οποίο επιζητούν κυρίως οι ξένοι τουρίστες. Επίσης, στον Σκορπιό γίνεται μια πολύ μεγάλη επένδυση από την οικογένεια του Ριμπολόβλεφ, που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ», συμπληρώνει.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=89541

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης