Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Η Τουρκία να επιδείξει σεβασμό στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και το Διεθνές Δίκαιο

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Η Τουρκία να επιδείξει σεβασμό στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και το Διεθνές Δίκαιο

Η συνολική συμπεριφορά της Τουρκίας είναι αυτή που εκτιμάται, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ερωτηθείς για το εάν η έκδοση της τουρκικής Navtex θα επηρεάσει τις διερευνητικές επαφές

Σχετικά Άρθρα
«Η Τουρκία βρίσκεται σε μια φάση νευρικότητας ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις διεθνείς σχέσεις.
Έχει καταστεί απρόβλεπτη και ασταθής και εάν επιθυμεί την προσέγγιση με την ΕΕ, θα πρέπει να επιδείξει την προσήλωση και τον σεβασμό της προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου», δήλωσε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021.

Navtex

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ερωτηθείς για τη νέα τουρκική Navtex και εάν θα επηρεάσει τις διερευνητικές επαφές, ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι «η έκδοση και η εκτέλεση μιας Navtex είναι δύο διαφορετικά πράγματα και χρήζει και ανάλογης απάντησης, εάν τελικά πραγματοποιηθεί.
Η συνολική συμπεριφορά της Τουρκίας είναι αυτή που εκτιμάται.

Κυπριακό

Και δεν εκτιμάται μόνο από την Ελλάδα, εκτιμάται από όλο τον διεθνή παράγοντα».
Σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπενθύμισε την πάγια θέση της χώρας μας, ότι η λύση πρέπει να βασίζεται σε μια διζωνική - δικοινοτική ομοσπονδία στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης