Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε πρωτοφανή επίπεδα οι δείκτες ευφορίας των Citigroup, BofA και JP Morgan - Αυξάνονται οι πιθανότητες παγκόσμιας διόρθωσης

Σε πρωτοφανή επίπεδα οι δείκτες ευφορίας των Citigroup, BofA και JP Morgan - Αυξάνονται οι πιθανότητες παγκόσμιας διόρθωσης

Επικίνδυνη χαρακτηρίζει την αισιοδοξία που επικρατεί στην αγορά η επενδυτική τράπεζα Bank of America, η οποία προμηνύει μεγάλη διόρθωση στις αγορές

 

Σχεδόν τρεις μήνες κλείνουν σε πρωτοφανή επίπεδα οι δείκτες ευφορίας των παγκόσμιων αγορών, με τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι όσο παραμένουν σε αυτά τα επίπεδα, τόσο οι πιθανότητες διόρθωσης αυξάνονται.
Όπως έδειξε πρόσφατα και ο Panic / Euphoria της Citigroup, το διάγραμμα έχει πράγματι γίνει μεγαλύτερο - κυριολεκτικά - με τον άνω δείκτη να είναι συνδεδεμένος στον άξονα Υ από το 1,80 στο 2,10.
Και η άνοδος αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς οι νομισματικές και δημοσιονομικές αρχές συνεχίζουν να στηρίζουν την οικονομία.

Σύμφωνα με την Citi με βάση τα μοντέλα κερδών και με αποκλίσεις κάτω από τον μέσο όρο των 40 ετών, η πιθανότητα υψηλότερων αγορών σε ένα χρόνο είναι 88% με βάση τα ιστορικά στοιχεία.
Έτσι στο 100% έχει φθάσει η πιθανότητα διόρθωσης και 88% πιθανότητα ανάκαμψης των αγορών
euphoria_model_0.jpg

BofA: Ο δείκτης Ευφορίας προοιωνίζεται μεγάλη διόρθωση στις αγορές


Επικίνδυνη χαρακτηρίζει την αισιοδοξία που επικρατεί στην αγορά η επενδυτική τράπεζα Bank of America, η οποία προμηνύει μεγάλη διόρθωση στις αγορές.
Ο δείκτης Ευφορίας του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος είναι πολύ κοντά στο να δώσει σήμα πώλησης.
Ειδικότερα, όταν ο δείκτης φτάσει τις 60 μονάδες θα «πυροδοτήσει» πωλήσεις.
Σημειώνεται πως προς το παρόν βρίσκεται στις 58 μονάδες, μόλις 2 μονάδες μακριά από το σημείο «μηδέν».
banc.JPG

JP Morgan: Στο 100% η πιθανότητα διόρθωσης

Στην τελευταία του έκθεση Flows and Liquidity της J P Morgan εστιάζει στην ευφορία και ανθεκτικότητα της αγοράς, που οδηγείται από - τι άλλο – από τους μικροεπενδυτές
Η νίκη των δημοκρατικών πρόσθεσε περισσότερο καύσιμο στις αγορές κινδύνου και ώθησε τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ σε νέα υψηλά.
Ούτε οι βίαιες σκηνές από το Καπιτώλιο, ούτε τα πιθανά αρνητικά στοιχεία από την υπεροχή των δημοκρατικών, δηλαδή οι φορολογικές αυξήσεις και οι αυστηρότεροι κανονισμοί, κατάφεραν να αναστατώσουν τις αγορές μετοχών.
Οι αγορές κινδύνου παρουσίασαν παρόμοια ανθεκτικότητα τον Δεκέμβριο 2020.
Σύμφωνα με την JPMorgan, αυτή η αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα των αγορών μετοχών έχει απάντηση.
Οι κεντρικές τράπεζες, ή μάλλον ρευστότητα, που υπάρχει αποτελούν τις νέες Σειρήνες κατά την αρχαία ελληνική μυθολογία για τους μικροεπενδυτές.
Οι μικροεπενδυτές ιδίως εκείνων των νεότερων ομάδων, αποτελούν την νέα δύναμη της Wall Street.
Κατά την J P Morgan υπάρχει μεγάλη ευφορία στις αγορές που συντηρούν και οι μικροεπενδυτές.
Η JPMorgan εξέτασε τους έξι κύριους χώρους εξωχρηματιστηριακής αγοράς που χρησιμοποιούνται: Virtu Americas LLC, Citadel Execution Services, υπηρεσίες εκτέλεσης G1, Two Sigma Securities LLC, Wolverine Securities LLC και UBS Securities LLC.
Τα διαγράμματα δείχνουν ότι το συνολικό μερίδιο σε συναλλαγές OTC αυξάνεται.
Η J P Morgan καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα ρεκόρ ευφορίας οφείλονται στη «δύναμη ρευστότητας» - δηλαδή στις κεντρικές τράπεζες και στον τελευταίο γύρο δημοσιονομικών κινήτρων δηλαδή τα 2.000 δολάρια που θέλουν να δώσουν οι δημοκρατικοί ανά αμερικανό πολίτη.

jpmorgan_BN.jpg
jpmorgan2_BN.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης