Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάθε άλλο παρά γριπούλα η covid: Έως και 3,5 φορές μεγαλύτερος κίνδυνος θανάτου - Όχι στην άρση μέτρων

Κάθε άλλο παρά γριπούλα η covid: Έως και 3,5 φορές μεγαλύτερος κίνδυνος θανάτου - Όχι στην άρση μέτρων
Επιστήμονες σε ΗΠΑ και Ευρώπη προειδοποιούν πως δεν θα πρέπει να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα
Σχετικά Άρθρα

(upd7) Να μην αρθούν πρόωρα τα περιοριστικά μέτρα σε ΗΠΑ και Ευρώπη ζητούν επιστήμονες και ρυθμιστικές Αρχές, επισημαίνοντας πως και στις δύο αυτές περιοχές του πλανήτη που έχουν «χτυπηθεί» σφόδρα από την επιδημία του κορωνοϊού, υπάρχει ο κίνδυνος για νέες ανεξέλεγκτες εξάρσεις του ιού.
Αυτές τις συστάσεις των επιστημόνων σχετικά με την ανάγκη να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό του ιού, ο οποίος έχει γίνει πιο επιθετικός και πιο θανατηφόρος μέσω των μεταλλάξεων, έρχεται να επιβεβαιώσει μια νέα μελέτη, η οποία τονίζει ότι ο κίνδυνος να πεθάνει κάποιος από Covid-19 είναι περίπου 3,5 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με τον κίνδυνο θανάτου από εποχική γρίπη.
Και ενώ πλέον έχει γίνει συνείδηση ότι η covid κάθε άλλο παρά «μια απλή γριπούλα» είναι, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στους εμβολιασμούς.
Τα νέα είναι αισιόδοξα, όπως τουλάχιστον προκύπτει από το μαζικό εμβολιαστικό πρόγραμμα που υλοποιείται στο Ισραήλ, βάσει του οποίου το εμβόλιο Pfizer/BioNTech είναι πραγματικά αποτελεσματικό, καθώς μειώνει κατά 94% τα περιστατικά εκδήλωσης συμπτωματικής Covid-19.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

• Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 109.371.850 και οι νεκροί 2.414.174
• Πρώτες σε κρούσματα και νεκρούς οι ΗΠΑ με 27.726.970 κρούσματα και 487.109 νεκρούς
• Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 239.773 και τρίτη σε κρούσματα με 9.866.710
• Τρίτο σε νεκρούς το Μεξικό με 174.657 και τέταρτη η Ινδία με 155.813
• Τέταρτο παγκοσμίως σε κρούσματα το Ηνωμένο Βασίλειο με 4.059.696
• Πέμπτη η Ρωσία με 4.040.505, έκτη η Γαλλία με 3.528.856
• Έβδομη η Ισπανία με 3.086.286 και όγδοη η Ιταλία με 2.729.223
• Ένατη η Τουρκία με 2.594.128 και δέκατη η Γερμανία με 2.347.122
45652.PNG
Έως και 3,5 φορές πιο θανατηφόρα η covid

Έως και 3,5 φορές πιο θανατηφόρος είναι ο κορωνοϊός σε σχέση με την γρίπη όπως αναφέρει μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη.
Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Τορόντο συνέκριναν στοιχεία από νοσηλείες σε επτά νοσοκομεία του Οντάριο είτε λόγω Covid-19 (1.027 ασθενείς με μέση ηλικία 65 ετών) είτε λόγω γρίπης (783 με μέση ηλικία 68 ετών).
Η εντός νοσοκομείου θνητότητα της πρώτης ομάδας του κορωνοϊού ήταν σχεδόν 20%, ενώ της γρίπης 6%.
Η πιθανότητα εισαγωγής σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ήταν 26,4% και 18%, αντίστοιχα, ενώ η μέση διάρκεια νοσηλείας ήταν 8,7 και 4,8 ημέρες, αντίστοιχα.
«Μπορούμε, πλέον, να πούμε με βεβαιότητα ότι η Covid-19 είναι πολύ πιο σοβαρή από ό,τι η εποχική γρίπη.
Οι ασθενείς που εισήχθησαν σε νοσοκομείο με Covid-19 είχαν τρεισήμισι φορές μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου, μιάμιση φορά μεγαλύτερη πιθανότητα εισαγωγής σε ΜΕΘ και μιάμιση φορά μεγαλύτερης διάρκειας νοσηλεία, σε σχέση με τους ασθενείς που νοσηλεύθηκαν εξαιτίας γρίπης» ανέφεραν οι επιστήμονες.

Αποτελεσματικό κατά 94% το εμβόλιο της Pfizer – Το παράδειγμα του Ισραήλ

Υπό αυτά τα δεδομένα, καθίσταται πλέον σαφές πως μόνη λύση για να μπει ένα τέλος στην επιδημία του κορωνοϊού είναι τα εμβόλια.
Μάλιστα, τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα.
Όπως προκύπτει από το μαζικό εμβολιαστικό πρόγραμμα του Ισραήλ, το εμβόλιο Pfizer/BioNTech «δουλεύει» τόσο καλά όσο είχε φανεί στις δοκιμές του (αποτελεσματικότητα 95%), μειώνοντας κατά 94% τα περιστατικά εκδήλωσης συμπτωματικής Covid-19.
Το ερευνητικό ινστιτούτο του μεγαλύτερου ισραηλινού ταμείου υγείας Clalit ανέλυσε τα θετικά για κορωνοϊό τεστ σε 600.000 εμβολιασμένους και άλλους τόσους μη εμβολιασμένους με παρόμοια ηλικία και κατάσταση υγείας, βρίσκοντας 94% λιγότερες λοιμώξεις με συμπτώματα στην ομάδα των εμβολιασμένων με δύο δόσεις.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο αποδεικνύεται άκρως αποτελεσματικό στην αποτροπή της λοίμωξης και της σοβαρής νόσου σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.
Μεταξύ των εμβολιασμένων υπήρχαν 92% λιγότερες περιπτώσεις σοβαρής Covid-19, σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους.
54545453535367886.JPG
ΗΠΑ: Σε πτώση τα κρούσματα, χαλαρώνουν οι περιορισμοί – Πάνω από 486.000 οι νεκροί

Σταθερή είναι η μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ όπου ολοένα και περισσότερες Πολιτείες χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν λίγο περισσότερα από 52.000 νέα κρούσματα και 985 θάνατοι.
Συνολικά οι ΗΠΑ μετρούν περισσότερους από 486.000 νεκρούς και περίπου 28 εκατομμύρια κρούσματα, ενώ έχουν διανεμηθεί τουλάχιστον 70 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, εκ των οποίων έχουν χορηγηθεί περίπου οι 53 εκατομμύρια.
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος Biden έχει θέσει ως στόχο του να εμβολιαστούν 100 εκατομμύρια άνθρωποι τις 100 πρώτες ημέρες της θητείας του.
Την ίδια στιγμή πάντως, ολοένα και περισσότερες Πολιτείες ανακοινώνουν ότι προχωρούν στην χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων με χαρακτηριστικότερη περίπτωση, τα δημοτικά σχολεία στο Λος Άντζελες, όπου από σήμερα 16/2 αναμένεται να επαναληφθούν τα δια ζώσης μαθήματα.
SOS επιστημόνων για να μην αρθεί η χρήση μάσκας
Να μην αρθεί η χρήση της μάσκας ζητούν Αμερικάνοι επιστήμονες, υποστηρίζοντας πως μπορεί να καταγράφεται μια μείωση κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά αυτά παραμένουν διπλάσια σε σχέση με το καλοκαίρι.
Η επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) Rochelle Walensky υποστήριξε ότι είναι εξαιρετικά νωρίς να αρθεί το μέτρο της χρήσης μάσκας, αναφερόμενη κυρίως στις αποφάσεις των κυβερνητών των Πολιτειών της Μοντάνα και της Αϊόβα να άρουν το μέτρο.
Όπως είπε η Walensky, είναι απαραίτητο να παραμείνουν σε ισχύ τα διάφορα περιοριστικά μέτρα προστασίας καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία και να υπάρξει κάποια επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς, μέχρι να επεκταθούν οι εμβολιασμοί.
«Τα κρούσματα είναι δυόμιση φορές περισσότερα από ότι ήταν το περασμένο καλοκαίρι.
Είναι ενθαρρυντικό ότι τα κρούσματα μειώνονται, αλλά αυτά μειώνονται από ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο» υπογράμμισε η Walensky, η οποία υπογράμμισε πως είναι άκρως απαραίτητο να διατηρηθεί η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων.

ECDC: Η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει πολύ σοβαρή στην Ευρώπη

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν εμφανίσει μείωση κρουσμάτων Covid-19 τις τελευταίες εβδομάδες, πιθανότατα λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβάλει.
Όμως η επιδημιολογική κατάσταση συνεχίζει να είναι σοβαρή στην Ευρώπη και, παρά την έναρξη των εμβολιασμών αναφέρει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (ECDC) στη νέα έκθεση αξιολόγησης κινδύνου για την πανδημία, που έδωσε στη δημοσιότητα.
Εξαιτίας της αυξημένης μεταδοτικότητας των νέων παραλλαγών του κορωνοϊού, της δυνατότητάς τους να προκαλούν πιο σοβαρή Covid-19, καθώς και της πιθανότητας τα εμβόλια να είναι σε ένα βαθμό λιγότερο αποτελεσματικά έναντι κάποιας από αυτές τις μεταλλάξεις, ο κίνδυνος από την περαιτέρω εξάπλωση των παραλλαγών στην Ευρώπη αξιολογείται ως «υψηλός - πολύ υψηλός» για το γενικό πληθυσμό και «πολύ υψηλός» για τα ευάλωτα άτομα.
7059646373738458.JPG
Επεκτείνονται τα lockdown στην Ευρώπη

Με τους εμβολιασμούς στην Ευρώπη να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα – τουλάχιστον σε σύγκριση με ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία – και με τις μεταλλάξεις να απειλούν τα υγειονομικά συστήματα, πολλά κράτη παραμένουν σε περιοριστικά μέτρα.
Πάντως, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ Thierry Breton υποστήριξε ότι «η Ευρώπη έχει στόχο να διαθέσει εμβόλια κατά της COVID-19 σε όλους όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν ως το τέλος του καλοκαιριού» ενώ σημείωσε ότι «δεν υπάρχει ανάγκη για άλλο ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 επιπλέον αυτών που έχουν ήδη προγραμματιστεί για την Ευρώπη».
Την ίδια στιγμή πάντως, ολοένα και περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη βρίσκονται σε lockdown.
Στην Πορτογαλία, όπου το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει υπό την πίεση της επιδημίας, παρατάθηκε έως την 1η Μαρτίου το lockdown αν και εξετάζεται να παραμείνει σε ισχύ έως και τα μέσα Μαρτίου προκειμένου να συνεχίσει η μείωση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.
Στη Γερμανία, το lockdown παρατάθηκε έως τις 7 Μαρτίου με την καγκελάριο Merkel να υποστηρίζει πως δεν θα κρατήσει ούτε μια ημέρα παραπάνω από ότι χρειάζεται, τη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως κλείνει τα σύνορα της με την Τσεχία και την Αυστρία.
Η Ολλανδία ανακοίνωσε πως παρατείνει έως τις 2 Μαρτίου το lockdown καθώς οι ειδικοί επεσήμαναν στην κυβέρνηση πως «η κατάσταση καταλήγει να είναι χειρότερη, σε σχέση με όσο φοβόμασταν τελικά, με τον αριθμό των μολύνσεων, των νοσηλειών και άλλους δείκτες».
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας, η πρώτη που επιβλήθηκε στην Ολλανδία από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πυροδότησε επεισόδια, που διήρκησαν ημέρες, από διαδηλωτές κατά του lockdown, όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στις 23 Ιανουαρίου.
Επρόκειτο αρχικά να τελειώσει στις 10 Φεβρουαρίου.
Παράταση στο lockdown έως και την 1η Μαρτίου αποφάσισε το Βέλγιο, το οποίο απαγόρευσε τα μη αναγκαία ταξίδια και ανακοίνωσε ότι επιβάλει ανώτατο όριο ατόμων που συναντώνται σε κλειστούς, αλλά και σε ανοιχτούς χώρους ενώ η Ιρλανδία ανακοίνωσε πως σκοπεύει να παρατείνει το lockdown έως την 1η Απριλίου.

Μ. Βρετανία: Το πότε θα λήξει το lockdown θα ανακοινώσει στις 22/2 ο Johnson

Αυτήν την εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας θα αποφασίσει το πότε θα λήξει το lockdown στην Αγγλία, τη στιγμή που εκτιμάται πως περίπου 15 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν ήδη εμβολιαστεί.
Πάντως, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι οι αριθμοί των θανάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία παραμένουν ιδιαίτερα ψηλά.
Ο Johnson αναμένεται να παρουσιάσει στις 22 Φεβρουαρίου το σχέδιο του για την έξοδο της Μ. Βρετανίας από τα περιοριστικά μέτρα και το lockdown καθώς δέχεται πιέσεις από βουλευτές του κόμματός του για να άρει τους αυστηρούς περιορισμούς που έχουν προκαλέσει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων 300 ετών.
Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη, που αναμένεται να ανακοινωθεί στις 22 Φεβρουαρίου, τα δημοτικά και τα γυμνάσια πιθανώς να επαναλειτουργήσουν από τις 8 Μαρτίου, ενώ δεν αποκλείεται να επιτραπούν οι συναντήσεις πολιτών σε πάρκα και τα πικνίκ για οικογένειες και να αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 μ.μ. ενώ τα περιοριστικά μέτρα σε γήπεδα τένις και γκολφ, όπου είναι ευκολότερη η τήρηση κοινωνικών αποστάσεων, αναμένεται να χαλαρώσει από τον Απρίλιο.
Σημειώνεται πως από χθες Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου τέθηκε σε ισχύ το μέτρο για την 10ημερη υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχεία για όσους ταξιδιώτες έρχονται από άλλες χώρες και περιοχές όπου υπάρξει έξαρση της επιδημίας.
Η υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών σε πλαίσιο φιλοξενίας που θα παρέχει η κυβέρνηση ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα, ενώ έχει σχεδιαστεί για τον πιο εντατικό έλεγχο των συνόρων με στόχο τον εντοπισμό κρουσμάτων των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού, οι οποίες θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το βρετανικό πρόγραμμα εμβολιασμού.

Κίνα: Υπό έλεγχο η επιδημία covid – Μόλις 16 κρούσματα σε 24 ώρες

Υπό έλεγχο είναι η επιδημία covid στην Κίνα καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν μόλις 16 νέα κρούσματα από 9 που ήταν την προηγούμενη.
Η Κίνα βρέθηκε αντιμέτωπη με το β’ κύμα της επιδημίας στις αρχές Ιανουαρίου, όταν και καταγράφηκε μια έξαρση κρουσμάτων αρχικά στην επαρχία Χεμπέι, που περιβάλλει το Πεκίνο, και κατόπιν στις βορειοανατολικές επαρχίες Χεϊλονγκτζιάνγκ και Τζιλίν.
Οι αρχές στις επαρχίες αυτές επέβαλαν lockdown, ταξιδιωτικούς περιορισμούς και προχώρησαν σε μαζικά τεστ για να ελέγξουν την κατάσταση, κάτι που τελικά έγινε σε διάστημα περίπου 3 εβδομάδων.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κίνας, στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 605 ασθενείς με την COVID-19 (- 32 από την προηγουμένη), εκ των οποίων οι 10 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (- 1).
Επισήμως οι νεκροί ανέρχονται σε 4.636 επί συνόλου 89.788 μολύνσεων.
69678895648.JPG
Ινδία: Υπό εξαφάνιση η covid – Σχεδόν 8,7 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί

Υπό εξαφάνιση είναι η επιδημία του κορωνοϊού στην Ινδία καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν μόλις 9.121 νέα κρούσματα.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 81 θάνατοι.
Συνολικά η Ινδία μετρά 155.813 νεκρούς και 10.925.710 κρούσματα.
Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν σε 136.872, με τον αριθμό τους να υποχωρεί για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερις ημέρες.
Τα επίσημα στοιχεία υποδεικνύουν σταδιακή βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης στο γιγαντιαίο ασιατικό κράτος από τα τέλη του 2020.
Εξάλλου μέχρι σήμερα, έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 8,7 εκατ. άνθρωποι - στην πλειονότητά τους μέλη του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού και ηλικιωμένοι - από την έναρξη της εκστρατείας ανοσοποίησης του πληθυσμού στην Ινδία, η οποία συμπλήρωσε έναν μήνα.

Στο κόκκινο η Λατινική Αμερική – Στα 10 εκατ. τα κρούσματα στη Βραζιλία

Στο κόκκινο παραμένει λόγω του β’ κύματος της επιδημίας της covid η Λατινική Αμερική, η οποία αποτελεί μετά την Ευρώπη, την περιοχή με τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως.
Η Βραζιλία, η οποία αποτελεί την πλέον πληττόμενη χώρα, προσεγγίζει τα 10 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 32.197 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 528 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Συνολικά η Βραζιλία μετρά 9.866.710 κρούσματα και 239.773 νεκρούς, ενώ τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε περίπου 820.000.

Εμβολιασμοί και στο Μεξικό

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εμβολιασμοί στο Μεξικό, το οποίο είναι τρίτο παγκοσμίως σε θανάτους.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι άλλοι 450 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν ακόμη 3.098 κρούσματα του SARS-CoV-2.
Συνολικά στο Μεξικό έχουν καταγραφεί 174.657 νεκροί επί συνόλου 1.995.892 επιβεβαιωμένων μολύνσεων.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν ανοσοποιηθεί σχεδόν 750.000 άτομα στο Μεξικό με τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, εκ των οποίων πάνω από 86.100 έχουν λάβει και τις δύο δόσεις τους.
Χθες Δευτέρα 15/2, άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης των πιο ηλικιωμένων πολιτών, με την κυβέρνηση να επιθυμεί να εμβολιαστούν περίπου 15,7 εκατ. ηλικιωμένοι πολίτες μέχρι τα μέσα του Απριλίου.

Χιλή: Εμβόλια και στους εκπαιδευτικούς

Στην Χιλή οι αρχές προχωρούν στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών (μετά τους ηλικιωμένους άνω των 80 ετών και του προσωπικού σε κρίσιμους τομείς) προκειμένου να μπορέσουν να ανοίξουν ξανά τα σχολεία κατά την τυπική έναρξη της σχολικής χρονιάς, την 1η Μαρτίου
Συνολικά 513.621 καθηγητές, αλλά και βοηθοί, νηπιαγωγοί, διοικητικό προσωπικό των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, διευθυντές και υπάλληλοι σε σχολικές καντίνες αναμένεται να εμβολιαστούν.
Η Χιλή είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες της Λατινικής Αμερικής όπου άρχισε μαζική εκστρατεία ανοσοποίησης έναντι του νέου κορωνοϊού την 24η Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα, πάνω από 2 εκατομμύρια Χιλιανοί έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση.
Σημειώνεται πως η Χιλή έχει καταγράψει 19.624 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 779.541 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Αυστραλία: Ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca

Στην Αυστραλία, οι ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν για προσωρινή χρήση το εμβόλιο των AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ενισχύοντας το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού που η χώρα σκοπεύει να αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα.
Η έγκριση αυτή έρχεται την ώρα που η δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας, η Βικτόρια, αναμένεται αύριο Τετάρτη 17/2 να εξέλθει του 5νθήμερου lockdown που της είχε επιβληθεί ύστερα από τον εντοπισμό 19 κρουσμάτων.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι έχει παραγγείλει επαρκή ποσότητα εμβολίων των AstraZeneca/Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τα οποία το πιο πιθανό θα παρασκευαστούν στην Αυστραλία, για να καλυφθεί ο πληθυσμός των 25 εκατομμυρίων ανθρώπων της χώρας.
Επίσης έχει παραγγείλει αρκετές δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, το οποίο παράγεται στο εξωτερικό, για ένα πέμπτο του πληθυσμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης