Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Αναμέτρηση με τις 800 μονάδες - Βελτίωση του όγκου των συναλλαγών θέλουν οι αναλυτές

XA: Αναμέτρηση με τις 800 μονάδες - Βελτίωση του όγκου των συναλλαγών θέλουν οι αναλυτές
Τράπεζες και ενεργειακός κλάδος θα παραμείνουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος
Σχετικά Άρθρα

Με τις 800 μονάδες θα βρεθεί αντιμέτωπος σήμερα ο γενικός δείκτης, έχοντας κλείσει χθες λίγο χαμηλότερα από το συγκεκριμένο σημείο.
Οι αναλυτές σημειώνουν πως περιμένουν συσσώρευση με πιθανή μία ανοδική συνέχεια, αλλά τονίζουν την ανάγκη να βελτιωθούν οι συναλλαγές προκειμένου να διασπαστούν κρίσιμα σημεία.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου, ο οποίος αποτελεί κορυφαία επιλογή των αναλυτών για φέτος, αλλά και οι τραπεζικές μετοχές.
Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank κατέγραψαν χθες μεγάλη άνοδο, αλλά θα χρειαστεί συνέχεια προκειμένου και αυτές να ξεπεράσουν τεχνικά σημεία, αλλά και να βελτιώσουν την απόδοσή τους από τν αρχή του έτους σε σύγκριση με τις άλλες συστημικές (ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ), οι οποία έχουν καλύτερη απόδοση στο ίδιο διάστημα.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τις 800 μονάδες.
Απαιτούνται υψηλότεροι όγκοι συναλλαγών για σταθερή κίνηση πάνω από το συγκεκριμένο επίπεδο.

Eurobank Equities
Για σήμερα πιστεύουμε πως η αγορά μπορεί να κινηθεί ανοδικά, ακολουθώντας την άνοδο των παραγώγων στην Ευρώπη, καθώς οι ελπίδες για ανάκαμψη παρέχουν καύσιμα στο ράλι.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση του ΓΔ είναι ανοδική (ΚΜΟ 20 ημερών στις 773 μονάδες), ωστόσο θα χρειαστεί μεγαλύτερους όγκους συναλλαγών και καλό κλίμα στις διεθνείς αγορές για να συνεχιστεί.
Η βραχυπρόθεσμη τάση του τραπεζικού δείκτη γύρισε σε ανοδική με τον ΚΜΟ 20 ημερών στις 461 μονάδες.
Σημεία στήριξης για τον ΓΔ οι 773 και 750 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 800 και 810 μονάδες.

Beta
Μία συνέχεια της χθεσινής δυνατής ανοδικής κίνησης αναμένεται, με τον γενικό δείκτη να δοκιμάζει τις 800 μονάδες στη σημερινή συνεδρίαση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης