Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Στο τραπέζι «κούρεμα» επιχειρηματικών δανείων – Νέες ενισχύσεις από τον Μάρτιο

Ισπανία: Στο τραπέζι «κούρεμα» επιχειρηματικών δανείων – Νέες ενισχύσεις από τον Μάρτιο
 Στο πακέτο μέτρων θα περιλαμβάνονται άμεσες ενισχύσεις προς τις επιχειρήσειςΑφερέγγυα μια στις πέντε το 2020
Σχετικά Άρθρα
Η Ισπανία σχεδιάζει να εγκρίνει τον ερχόμενο Μάρτιο ένα νέο πακέτο οικονομικής ενίσχυσης προς τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα υγειονομικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, δήλωσε η υπουργός Οικονομίας της χώρας Nadia Calvino σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021.
Η βοήθεια θα δοθεί με τη μορφή άμεσων πληρωμών προς τις εταιρείες που θεωρούνται βιώσιμες και οι οποίες αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας, σύμφωνα με την Calvino καθώς και στο τραπέζι έχει πέσει το μέτρο για κούρεμα των εταιρικών δανείων με κρατικές εγγυήσεις.

Βιώσιμες

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να εντοπίσουμε εκείνες τις εταιρείες που ήταν βιώσιμες ως προς τα θεμελιώδη τους μεγέθη πριν από την πανδημία και των οποίων η φερεγγυότητα έχει αποδυναμωθεί λόγω της απότομης πτώσης της δραστηριότητάς τους», συμπλήρωσε.
Σχεδόν μία στις πέντε εταιρείες στην Ισπανία το 2020 δεν είχε τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις, στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Τράπεζας της Ισπανίας η οποία συρρικνώθηκε κατά 11% το 2020.

Τα μέτρα

Αρκετές πηγές ανέφεραν στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να επεξεργαστεί τις επόμενες εβδομάδες μια σειρά μέτρων για την υποστήριξη των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων πιθανού κουρέματος σε δάνεια με κρατικές εγυυηήσεις καθώς και άμεσες κρατικές ενίσχυσης για να βοηθήσει τις μικρότερες εταιρείες να επιβιώσουν εν μέσω πανδημίας.

Το πρόγραμμα 

Τον Νοέμβριο η Μαδρίτη επέκτεινε έως τον Ιούνιο του 2021 το πρόγραμμα παροχής ρευστότητας ύψους 140 δισεκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο η κίνηση αυτή αποδεικνύεται ότι δεν αρκεί προκειμένου να μετριάσει τον αντίκτυπο του τρίτου κύματος του κορωνοϊού στις επιχειρήσεις που βρίσκονται αντιμέτωπές με εκτόξευσή των οφειλών τους, οι οποίες έχουν προειδοποιήσει εδώ και μήνες ότι δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης