Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Οι Βρυξέλλες κατέστρεψαν συνειδητά το πλαίσιο των σχέσεων Ρωσίας - ΕΕ

Lavrov: Οι Βρυξέλλες κατέστρεψαν συνειδητά το πλαίσιο των σχέσεων Ρωσίας - ΕΕ
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η Ρωσία θα είναι έτοιμη να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση όλα τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στις μεταξύ τους σχέσεις, αλλά το πλαίσιο των σχέσεων της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταστραφεί συνειδητά με πρωτοβουλία των Βρυξελλών, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Φινλανδίας Peka Haavisto.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η Ρωσία θα είναι έτοιμη να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν οι Βρυξέλλες σταματήσουν να τις καταστρέφουν.
"Η επιλογή είναι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εάν αποφασίσει ότι παρόλα αυτά οι σχέσεις πρέπει να αποκατασταθούν και να σταματήσει τις ενέργειες που αποσκοπούν στην διακοπή τους, στις οποίες αναφέρθηκα, θα είμαστε έτοιμοι επίσης γι’ αυτό", δήλωσε ο Lavrov.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τις Βρυξέλλες για ανοχή στις ωμότατες παραβιάσεις των ρωσόφωνων κατοίκων στις χώρες της Βαλτικής, στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες, όπως και στις επιθέσεις ενάντια στην ρωσική γλώσσα και την ρωσική κουλτούρα, λέγοντας ότι όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απομακρύνεται από κάθε τι που έχει σχέση με την Ρωσία.
Παράλληλα δήλωσε ότι η Ρωσία προτίθεται να συνεχίσει να αναπτύσσει αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με την Ευρώπη, όπου η Μόσχα έχει πολλούς φίλους και ομοϊδεάτες.
"Δεν πρέπει να συγχέουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση με την Ευρώπη. Εμείς από την Ευρώπη δεν φεύγουμε.
Στην Ευρώπη έχουμε πολλούς φίλους και πολλούς ομοϊδεάτες.
Μαζί τους θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε αμοιβαία επωφελείς σχέσεις", δήλωσε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης