Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρδαλιάς για κακοκαιρία «Μήδεια»: Προτιμότερο ταλαιπωρία, παρά χιλιάδες εγκλωβισμένοι

Χαρδαλιάς για κακοκαιρία «Μήδεια»: Προτιμότερο ταλαιπωρία, παρά χιλιάδες εγκλωβισμένοι
Η κακοκαιρία “Μήδεια”, που σαρώνεi το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αποτελεί το σφοδρότερο σε ένταση και όγκο χιονιού φαινόμενο της τελευταίας 12ετίας
Σχετικά Άρθρα

Η κακοκαιρία “Μήδεια”, που σαρώνεi το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αποτελεί το σφοδρότερο σε ένταση και όγκο χιονιού φαινόμενο της τελευταίας 12ετίας, υπογράμμισε ο Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρος Κολυδάς, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (15/2) στην Πολιτική Προστασία, υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.
Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων από πλευράς του, ανέφερε σχετικά με την κακοκαιρία και το ζήτημα στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας:
“Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Επιλέξαμε συντεταγμένα και οργανωμένα στις 05:30 να κλείσουμε την Εθνική Οδό, ακριβώς γιατί είναι προτιμότερο να έχουμε μικρές ταλαιπωρίες, παρά να έχουμε χιλιάδες εγκλωβισμένους, όπως γινόταν στο παρελθόν, καθώς και ανθρώπους όπου υπήρχε αδυναμία πρόσβασης ενώ βρίσκονταν σε ανάγκη.
Άρα ό,τι κάνουμε, το κάνουμε οργανωμένα.
Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αυτή είναι η διεθνής πρακτική για την αντιμετώπιση των καιρικών αυτών φαινομένων και θα πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε και εδώ στην Ελλάδα.
Κι από την πρώτη στιγμή, όλος ο μηχανισμός, όλο το βράδυ, ήταν έξω και στα Κέντρα Επιχειρήσεων.

Για το 112

Αναφερόμενος στο 112 και απαντώντας στην κριτική γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε στην περίπτωση της Εθνικής, ο κ. Χαρδαλιάς είπε:
“Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο. Το 112 δεν είναι εργαλείο ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού.
Το 112 είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται όταν κινδυνεύει η ανθρώπινη ζωή και μόνο.
Στις 06:08 είχαν ενημερωθεί οι διαπιστευμένοι συντάκτες για τις ανακοινώσεις, για τις αποφάσεις της Τροχαίας και της Νέας Οδού, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει κτήμα και των ανθρώπων οι οποίοι με τα οχήματα τους χρησιμοποιούν την Εθνική Οδό.
Άρα, συντεταγμένα, παρακολουθούμε τις ανακοινώσεις της Τροχαίας και όλα θα πάνε καλά”.

Για τους εμβολιασμούς

Σε ερώτηση σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών, ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε: “Το παρακολουθούμε από το πρωί. Ανοίξανε τα εμβολιαστικά κέντρα, συντεταγμένα, ειδικότερα και στη Βόρεια Ελλάδα. Νομίζω ότι όλα πηγαίνουν καλά και ο δείκτης επισκεψιμότητας είναι υψηλότατος και θα παραμείνει έτσι ως τέλος”.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης