Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: SOS επιστημόνων για να μην αρθεί η χρήση μάσκας – Πάνω από 485.000 οι νεκροί

ΗΠΑ: SOS επιστημόνων για να μην αρθεί η χρήση μάσκας – Πάνω από 485.000 οι νεκροί
Περίπου 53 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν εμβολιαστεί
Σχετικά Άρθρα

Να μην αρθεί η χρήση της μάσκας ζητούν Αμερικάνοι επιστήμονες, υποστηρίζοντας πως μπορεί να καταγράφεται μια μείωση κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά αυτά παραμένουν διπλάσια σε σχέση με το καλοκαίρι.
Η επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) Rochelle Walensky υποστήριξε ότι είναι εξαιρετικά νωρίς να αρθεί το μέτρο της χρήσης μάσκας, αναφερόμενη κυρίως στις αποφάσεις των κυβερνητών των Πολιτειών της Μοντάνα και της Αϊόβα να άρουν το μέτρο.
Όπως είπε η Walensky, είναι απαραίτητο να παραμείνουν σε ισχύ τα διάφορα περιοριστικά μέτρα προστασίας καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία και να υπάρξει κάποια επιστροφή της καθημερινότητας σε κανονικούς ρυθμούς, μέχρι να επεκταθούν οι εμβολιασμοί.
«Τα κρούσματα είναι δυόμιση φορές περισσότερα από ότι ήταν το περασμένο καλοκαίρι.
Είναι ενθαρρυντικό ότι τα κρούσματα μειώνονται, αλλά αυτά μειώνονται από ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο» υπογράμμισε η Walensky, η οποία υπογράμμισε πως είναι άκρως απαραίτητο να διατηρηθεί η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων.
Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 485.000 θάνατοι και περίπου 27,8 εκατομμύρια κρούσματα ενώ σχεδόν 53 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν ήδη εμβολιαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης