Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

“Το ταξίδι δεν είναι έγκλημα”, διαμηνύει το ETC στο Ηνωμένο Βασίλειο

tags :
“Το ταξίδι δεν είναι έγκλημα”, διαμηνύει το ETC στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η ένωση που εκπροσωπεί τους εθνικούς τουριστικούς οργανισμούς των χωρών της Ευρώπης, καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο να επανεξετάσει επειγόντως αυτά τα δραστικά μέτρα
Έντονα καταδικάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού (ETC) τα νέα αυστηρά μέτρα της βρετανικής κυβέρνησης για τους ταξιδιώτες με τσουχτερά πρόστιμα και ποινή φυλάκισης, που τίθενται σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.
Η ETC, η ένωση που εκπροσωπεί τους εθνικούς τουριστικούς οργανισμούς των χωρών της Ευρώπης, καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο να επανεξετάσει επειγόντως αυτά τα δραστικά μέτρα.
Ο πρόεδρος της ETC, Λουίζ Αραούζο καλεί επίσης όλους τους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς στον τομέα των Ταξιδιών και του Τουρισμού να “καταδικάσουν σθεναρά αυτά τα μέτρα. Και να υποστηρίξουν λύσεις που είναι παγκοσμίως επωφελείς για τη βιομηχανία και τις διεθνείς σχέσεις”.

“Τσουχτερά” πρόστιμα και ποινή φυλάκισης 10 ετών

Εκτός από την καθιέρωση δύο υποχρεωτικών δοκιμών μετά την άφιξη και της υποχρεωτικής καραντίνας (με κόστος 1.750 λίρες που θα το επιβαρύνονται οι ταξιδιώτες) για αφίξεις από χώρες της “κόκκινης λίστας”, οι νέοι κανόνες περιλαμβάνουν βαριές χρηματικές ποινές καθώς και φυλάκιση για μη συμμόρφωση.
Οι ταξιδιώτες που φτάνουν από χώρες υψηλού κινδύνου αντιμετωπίζουν τώρα πρόστιμο έως 10.000 λίρες καθώς και ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια, αν δηλώνουν ψευδείς ταξιδιωτικές πληροφορίες.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ETC “σταματήστε να βάζετε τα ταξίδια στην ίδια κατηγορία με τα σοβαρά εγκλήματα”.

“Οι ταξιδιώτες δεν είναι κακοποιοί”

Σχολιάζοντας τα μέτρα ο πρόεδρος της ETC Λουίζ Αραούζο, υπογραμμίζει πως “οι ταξιδιώτες δεν είναι κακοποιοί.
Και δεν πρέπει να βρίσκονται αντιμέτωποι με νομικές συνέπειες στην επιστροφή τους από άλλη χώρα”.
Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της Επιτροπής “η διαδικασία εμβολιασμού, δοκιμών κατά την άφιξη και αναχώρηση, μαζί με αποτελεσματικά συστήματα ανίχνευσης και μέτρα υγιεινής, θα αποκαταστήσει με ασφάλεια την κίνηση μεταξύ των χωρών.
Καθ ‘όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης, μάθαμε ότι οι γενικοί περιορισμοί δεν είναι ο δρόμος προς τα εμπρός. Ειδικά σε χώρες με ήδη υψηλά επίπεδα κοινοτικής μετάδοσης.
Είναι σημαντικό να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ λογικών μέτρων δημόσιας υγείας και διατήρησης της συνδεσιμότητας και της κινητικότητας των πολιτών”.

“Χαμηλότερα πρόστιμα για σεξουαλικά αδικήματα”

Η δήλωση υπεράσπισης των μέτρων από τον Βρετανό υπουργό Μεταφορών Γκραντ Σάπς πως “η μέγιστη ποινή αντικατοπτρίζει τη σοβαρότητα του εγκλήματος”, επικρίθηκε από τον πρώην δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Λόρδο Σάμψεν ο οποίος του απάντησε πως “υπάρχουν χαμηλότερα πρόστιμα για σεξουαλικά αδικήματα”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης