Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Θα ανοίγει η εστίαση, όπου μειώνονται τα κρούσματα Covid

Τουρκία: Θα ανοίγει η εστίαση, όπου μειώνονται τα κρούσματα Covid
Η Άγκυρα αναζητά τρόπους να βοηθήσει εστιατόρια και καφετέριες που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους λόγω πανδημίας
Σχετικά Άρθρα

Η Τουρκία αναζητεί λύσεις, προκειμένου να βοηθήσει τα εστιατόρια και τις καφετέριες της χώρας, των οποίων η λειτουργία έχει διακοπεί από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας επεξεργάζεται μια φόρμουλα που περιλαμβάνει τη δυνατότητα να ανοίγουν εστιατόρια και καφετέριες σε επαρχίες με αξιοσημείωτη μείωση των κρουσμάτων, σύμφωνα με έκθεση στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
Η λειτουργία της εστίασης έχει διακοπεί εδώ και τέσσερις μήνες και περιορίζεται μόνο στο delivery, σημειώνει η Daily Sabah.
Οι ώρες λειτουργίας περιορίστηκαν σύμφωνα με τα μέτρα που η Άγκυρα επανέφερε από τον Νοέμβριο 2020 για να περιορίσει τα αυξανόμενα κρούσματα Covid.
Το εμπόριο ζήτησε και αυτό από την πλευρά του να επαναλειτουργήσει.

Τα περιοριστικά μέτρα στην Τουρκία

Η χώρα αυτή τη στιγμή επιβάλλει lockdown τα Σαββατοκύριακα και απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες τις καθημερινές.
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan ανακοίνωσε, πως θα παράσχει οικονομική στήριξη στις πληγείσες επιχειρήσεις.
Η στήριξη μπορεί να ζητηθεί από επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια και καφετέριες, των οποίων ο κύκλος εργασιών του 2019 ήταν 3 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (426.433 δολάρια) και κάτω.
Η κυβέρνηση τον Ιανουάριο ανακοίνωσε επίσης ότι θα αναβάλει τις φορολογικές υποχρεώσεις για τις επιχειρήσεις, που επλήγησαν από την πανδημία.
Καφετέριες, κινηματογράφοι, διάφορες αθλητικές εγκαταστάσεις, luna park, internet café και hamam αναμένεται να επωφεληθούν από τα μέτρα.
Εν τω μεταξύ ο Τούρκος υπουργός Υγείας Fahrettin Koca άφηχε ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης των περιοριστικών μέτρων σε επαρχία με βάση τις οδηγίες του επιστημονικού συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης