Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πληροφορίες ΠΟΥ για την εμφάνιση Covid στην Κίνα – Η Βρετανία κατανοεί την ανησυχία των ΗΠΑ

Πληροφορίες ΠΟΥ για την εμφάνιση Covid στην Κίνα –  Η Βρετανία κατανοεί την ανησυχία των ΗΠΑ
Πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα για τον Covid -19 ζητεί από τις κινεζικές αρχές και η Μεγάλη Βρετανία
Σχετικά Άρθρα

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατανοεί πλήρως τις ανησυχίες των ΗΠΑ σχετικά με την πρόσβαση σε δεδομένα για τον Covid που παραχωρεί η Κίνα στην αποστολή διερεύνησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, (ΠΟΥ) όπως δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Dominc Raab.
Ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Σάββατο (13/2) την Κίνα να διαθέσει δεδομένα από τις πρώτες μέρες της εμφάνισης του νέου κορωνοϊού, λέγοντας ότι έχει «βαθιές ανησυχίες» σχετικά με τον τρόπο κοινοποίησης των ευρημάτων της έκθεσης για τον Covid στον ΠΟΥ.
«Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες των ΗΠΑ και ελπίζω ότι, θα έχουν τη συνεργασία που επιθυμούν και θα λάβουν τις απαντήσεις που χρειάζονται για να έχουν πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα», τόνισε ο Raab στο BBC.

Πληροφορίες για τα πρώτα κρούσματα του Covid

Μέλος της αντιπροσωπείας του ΠΟΥ, που μετέβη στην Κίνα, δήλωσε ότι ενώ οι κινεζικές αρχές δεν τους είχαν δώσει όλα τα ανεπεξέργαστα δεδομένα, είδαν πολλές πληροφορίες και συζήτησαν την ανάλυση των πρώτων κρουσμάτων, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Θα ήταν ασυνήθιστο να παραδώσουν τα ανεπεξέργαστα δεδομένα, αλλά εξετάσαμε λεπτομερώς πολλές πληροφορίες σε συζήτηση με τους Κινέζους ομολόγους μας», δήλωσε στο BBC ο John Watson, επιδημιολόγος που ταξίδεψε στην Κίνα ως μέρος της ομάδας του ΠΟΥ.
Το Σάββατο (13/2), ο Dominic Dwyer, ένας Αυστραλός εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες, ο οποίος είναι επίσης μέλος της ομάδας, δήλωσε ότι η Κίνα αρνήθηκε την πρόσβαση σε όλα τα ζητούμενα δεδομένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης