Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εμβολιασμοί: Μετά τους ηλικιωμένους προτεραιότητα οι εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση

Εμβολιασμοί: Μετά τους ηλικιωμένους προτεραιότητα οι εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση
Αναφορικά με τα σχολεία εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν νηπιαγωγεία και δημοτικά ενώ τα γυμνάσια και λύκεια να λειτουργούς εναλλάξ ανά βδομάδα
Σχετικά Άρθρα

Ανοίγει η βεντάλια του εμβολισμού στη χώρα καθώς μετά τους 60αρηδες, σειρά έχουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, την εστίαση, τα ντελίβερι, τα μέσα μεταφοράς, οι εκπαιδευτικοί και οι δικαστικοί λειτουργοί.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Καθημερινή, η κυβέρνηση έχει το βλέμμα στραμμένο στους υγειονομικούς δείκτες, καθώς η θωράκιση των πλέον ευάλωτων ομάδων πληθυσμού αποτελεί προτεραιότητα.
Ένα από τα σενάρια που μελετώνται είναι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός και της δεύτερης δόσης σε αυτές τις κατηγορίες πολιτών ώστε μετά το Μάιος τη σκυτάλη να πάρουν νεότερες ηλικιακά ομάδες και επαγγελματικοί κλάδοι.

Μετά τους ηλικιωμένους εμβολιάζονται οι εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση

Ένας ακόμη σημαντικός στόχος είναι η διαχείριση των περιοριστικών μέτρων ώστε μετά το Πάσχα να επιστρέψει η χώρα σε μια μορφή κανονικότητας.
Πάντως με δεδομένο ότι το νέο σχήμα εμβολιασμού θα αφορά την περίοδο από τον Ιούνιο και μετά, οπότε και ο χρόνος να κλείσουν τα σχολεία και τα δικαστήρια θα μετρά ανάποδα, εκτιμάται ότι ο κλάδος του τουρισμού και της εστίασης θα αποτελέσει προτεραιότητα. Ωστόσο εκτιμάται ότι έως τότε θα υπάρχει επάρκεια εμβολίων οπότε ίσως να μην χρειάζεται να γίνει επιλογή.

Εκ περιτροπής γυμνάσια και λύκεια

Σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού ως το Πάσχα θα ισχύσει το σύστημα «βεντάλια» για τα περιοριστικά μέτρα με στόχο να πάμε σε ένα σενάριο όπου δεκαπέντε ημέρες θα κλείνουν όλα κι άλλες 15 θα ανοίγουν.
Στο Μέγαρο Μαξίμου γίνονται συζητήσεις ώστε να υπάρξουν ορισμένες τροποποιήσεις στο άνοιγμα της Αττικής και άλλων κόκκινων περιοχών μόλις η επιδημιολογική εικόνα το επιτρέψει.
Συγκεκριμένα εξετάζεται:
Να ανοίξουν ταυτόχρονα σχολεία και λιανεμπόριο με τα καταστήματα να επιτρέπεται με περιορισμούς στην είσοδο των πελατών και μέτρα προφύλαξης.
Αναφορικά με τα σχολεία εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν νηπιαγωγεία και δημοτικά ενώ τα γυμνάσια και λύκεια να λειτουργούς εναλλάξ ανά βδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης