Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης: Οι έξι βασικές μεταρρυθμίσεις του επόμενου διμήνου - Θα διαρρήξουν πάγιες παθογένειες

Γεραπετρίτης: Οι έξι βασικές μεταρρυθμίσεις του επόμενου διμήνου - Θα διαρρήξουν πάγιες παθογένειες
Tην «ανάγκη άμεσων μεταρρυθμίσεων που θα διαρρήξουν πάγιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης», υπογραμμίζει  ο Γ. Γεραπετρίτης

Η πανδημία «προφανώς, δεν πρέπει να αναστείλει τις μεταρρυθμιστικές δράσεις», υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, υπενθυμίζοντας ότι οι εύλογοι περιορισμοί στη φυσική παρουσία των βουλευτών δεν στάθηκαν εν τέλει εμπόδιο στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αυτό ήταν «μια νίκη της δημοκρατίας».
Όπως αναφέρει ο κ. Γεραπετρίτης σε άρθρο του στα «Νέα», η χώρα δεν αντέχει την πολιτική αδράνεια, απαντώντας με τον τρόπο αυτό, όπως σημειώνει, και στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να διακοπεί η λειτουργία για τις μείζονες πρωτοβουλίες» της κυβέρνησης.
Ο ίδιος κάνει εκτενή αναφορά στη νομοθετική - μεταρρυθμιστική βεντάλια της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, τονίζοντας την «ανάγκη άμεσων μεταρρυθμίσεων που θα διαρρήξουν πάγιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης».

Οι μεταρρυθμίσεις


Το επόμενο διάστημα το κατώφλι της Βουλής, σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, θα περάσουν οι ακόλουθες βασικές μεταρρυθμίσεις:

  • «Απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που θα επιτρέψει την ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων και τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας».
  • «Αναμόρφωση του δικαίου των δημοσίων συμβάσεων που θα διασφαλίσει περαιτέρω διαφάνεια και ταχύτητα στα δημόσια έργα, τα οποία βαλτώνουν για χρόνια λόγω των εξαιρετικά χρονοβόρων διαδικασιών».
  • «Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων ώστε, επιτέλους, να υπάρξει επιβράβευση των άξιων διδασκόντων».
  • «Αναθεώρηση οικογενειακού δικαίου για την ισόρροπη διαμόρφωση της γονικής μέριμνας 40 χρόνια μετά την καθιέρωση του τότε σύγχρονου δικαίου».
  • «Καθιέρωση για πρώτη φορά συστηματικού ρυθμιστικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μιας κοινωνίας ανθρωπισμού».
  • «Εξορθολογισμός και τυποποίηση της νομοθεσίας για τα ιδρύματα και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα άναρχης λειτουργίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης