Τελευταία Νέα
Διεθνή

AP: Η κυβέρνηση Biden θα επιτρέψει την είσοδο στις ΗΠΑ για 25.000 αιτούντες ασύλου

AP: Η κυβέρνηση Biden θα επιτρέψει την είσοδο στις ΗΠΑ για 25.000 αιτούντες ασύλου
Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την κατάργηση μιας εκ των σκληρών πολιτικών του πρώην Προέδρου Donald Trump
Σχετικά Άρθρα

Στην εφαρμογή μιας πιο «ελαστικής» μεταναστευτικής πολιτικής προχωρά η κυβέρνηση Biden, καθώς σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις θα επιτρέψει σε δεκάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο που περιμένουν στο Μεξικό για τις επόμενες ακροάσεις τους στο δικαστήριο, να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς αναμένουν εξέταση των υποθέσεων τους.
Η πρώτη «χαλάρωση» αφορά περίπου 25.000 αιτούντες στο Μεξικό με εκκρεμούσες δικαστικές υποθέσεις περί ασύλου, όπου θα τους επιτρέπεται η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 19 Φεβρουαρίου, ανέφεραν οι αμερικανικές αρχές όπως μεταδίδει το Accosiated Press. 
Σκοπεύουν να ξεκινήσουν αργά με δύο συνοριακές διαβάσεις, η καθεμία να επεξεργάζεται έως 300 άτομα την ημέρα και ένα τρίτο πέρασμα να παίρνει λιγότερα. 
Οι αξιωματούχοι της διοίκησης αρνήθηκαν να προσδιορίσουν τις εν λόγω περιοχές για λόγους ασφαλείας.
Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την κατάργηση μιας εκ των σκληρών πολιτικών του πρώην Προέδρου Donald Trump που εφήρμοσε για να αποτρέψει τους αιτούντες ασύλου να έρθουν στις ΗΠΑ.

Η νέα διοίκηση

Ήδη από την πρώτη ημέρα του Joe Biden στον Λευκό Οίκο ως νέου προέδρου, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανέστειλε την πολιτική απαγόρευσης και συλλήψεων ως προς τις νέες αφίξεις μεταναστών.
 Έκτοτε, ορισμένοι αιτούντες ασύλου που συνελήφθησαν στα σύνορα έχουν αφεθεί ελεύθεροι στις ΗΠΑ, αναμένοντας την ακροαματική διαδικασία.
«Όπως κατέστησε σαφές ο Πρόεδρος Biden, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δεσμευτεί να ανοικοδομήσει ένα ασφαλές και ανθρώπινο σύστημα μετανάστευσης», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας. 
«Αυτή η τελευταία δράση είναι ένα άλλο βήμα στη δέσμευσή μας για μεταρρύθμιση προηγούμενων μεταναστευτικών πολιτικών που δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες του έθνους μας».
Η Εσωτερική Ασφάλεια των ΗΠΑ διευκρίνισε πάντως, ότι η εν λόγω κίνηση «δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως «άνοιγμα» για τους ανθρώπους ώστε να επιχειρήσουν παράνομες μεταναστεύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες». 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης