Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επιστολή Στεφάνου (Νεώριο - ONEX) που ζητά παρέμβαση Μητσοτάκη για να σταματήσει «η λάσπη Ταβουλάρη»

Επιστολή Στεφάνου (Νεώριο - ONEX) που ζητά παρέμβαση Μητσοτάκη για να σταματήσει «η λάσπη Ταβουλάρη»

Κάνει λόγο για μέγα σκάνδαλο Ταβουλάρη στα Ναυπηγεία

Σχετικά Άρθρα
Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ζητάει με επιστολή του που έστειλε στο γραφείο αλλά και στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Ιωάννης Στεφάνου, με την οποία κατηγορεί ευθέως τον κ. Νικολάο Ταβουλάρη και τον γιό του Ιωάννη για την καταστροφή των Ναυπηγείων Ελευσίνας, Νεώριου και Σκαραμαγκά.

Το βασικό αίτημα προς τον πρωθυπουργό είναι να κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές έτσι ώστε να σταματήσει η οικογένεια Ταβουλάρη να πετάει λάσπη προς πάσα κατεύθυνση και την ίδια στιγμή αναφέρει ότι κρύβεται πίσω από μία εταιρεία του Λουξεμβούργου.
Ο διευθύνων σύμβουλος κ. Στεφάνου στο τέλος της επιστολής έχει συμπεριλάβει την ρήση του Ιταλού ποιητή Dante Aliggeni (1265- 1321)
«Οι πιο καυτές θέσεις στην κόλαση είναι κρατημένες για αυτούς που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατηρούν ουδέτερη στάση».

«Κρυφά χρέη»

Περιγράφεται στη επιστολή ότι η ελεγκτική εταιρεία που διενήργησε τον οικονομικό έλεγχο διαπίστωσε επιπλέον κρυφά χρέη που ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ και στο σύνολο τους οι υποχρεώσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας πλησιάζουν τα 500 εκατ ευρώ.
Χαρακτηρίζει ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο και το προσδιορίζει με το όνομα «Ταβουλάρη» της Μεταπολίτευσης.
Στην επιστολή επισημαίνεται ότι πρόσφατα και ενώ ήταν στη διαδικασία υποβολής φακέλου για την εξυγίανση των Ναυπηγείων από την ONEX του κ. Πάνου Ξενοκώστα, η οικογένεια Ταβουλάρη προσπαθεί άλλη μια φορά να βάλει εμπόδια και να ρίχνει λάσπη και συκοφαντίες προς τον άνθρωπο που ήρθε να σώσει τα Ναυπηγεία τον κ. Ξενοκώστα.
Παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν η επιστολή να ανοίγει το δρόμο για το ενδεχόμενο αποχώρησης της ΟΝΕΧ από το σχέδιο διάσωσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης