Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Lockdown 3 - Αττική: Όλα τα μέτρα που ισχύουν - «Φουντώνει» η Θεσσαλονίκη - «Στο κόκκινο» Αχαΐα και Ρέθυμνο

Lockdown 3 - Αττική: Όλα τα μέτρα που ισχύουν - «Φουντώνει» η Θεσσαλονίκη - «Στο κόκκινο» Αχαΐα και Ρέθυμνο

Έως 28/2 τα έκτακτα μέτρα - Κλείνει το λιανεμπόριο - Τηλεκπαίδευση - Ανοιχτά μόνο τα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης και τα φαρμακεία - Με delivery και take away η εστίαση

Σχετικά Άρθρα

(Συνεχές upd) Σε καθεστώς «σκληρού» lockdown τίθεται από τις 06:00 σήμερα 11/2 το πρωί η περιοχή της Αττικής, μετά την αξιολόγηση της κατάστασης από τους λοιμωξιολόγους και τις αποφάσεις που έλαβε εκτάκτως η κυβέρνηση, ώστε να αναχαιτιστεί η έξαρση της διασποράς που παρατηρείται στην πρωτεύουσα και στα προάστιά της.
H πανδημία συνεχίζει την επέλασή της στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, ιδιαίτερα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.
Αυτό μαρτυρούν και τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα του ΕΟΔΥ τα οποία, υπογραμμίζουν την αρνητική πορεία της Αττικής που τη φέρνει από σήμερα 11/2 υπό καθεστώς lockdown τύπου Μαρτίου.
Έτσι, σε σύνολο 1.496 νέων κρουσμάτων, λιγότερα από τα χθεσινά (10/2) 1.526, η Αττική καταγράφει αύξηση στα 795 έναντι 750 χθες, σημειώνοντας ένα δυσάρεστο ρεκόρ νέων διαγνώσεων για το 2021.
Αν και ο υψηλός αριθμός δεν αποτελεί το ρεκόρ του λεκανοπεδίου από την έναρξη της πανδημίας, αρκεί να αναφερθεί πως το ίδιο νούμερο κρουσμάτων ανακοινώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου, σε σύνολο ωστόσο 3.300 νέων διαγνώσεων πανελλαδικά, υπερδιπλάσιων των σημερινών.
Σύμφωνα με την αναφορά του ΕΟΔΥ, ο δείκτης Rt για την επικράτεια έφτασε ακόμα πιο κοντά στη μονάδα (0,98), ενώ η θετικότητα κατά τους σημερινούς ελέγχους βρίσκεται στο 2,91%.
Ωστόσο, ο αμείλικτος δείκτης παραμένει το βάρος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο φαίνεται να συμπιέζεται ξανά με τους διασωληνωμένους μια ανάσα από τους 300 (284) και 214 νέες εισαγωγές ασθενών με COVID-19.

Αγωνία για την Αττική - «Φουντώνει» ξανά η Θεσσαλονίκη

Τα βαριά επιδημιολογικά πρωτεία της Αττικής δεν επιβεβαιώνουν μόνο τα πολλά νέα κρούσματα αλλά και η αναλογία νέων διαγνώσεων ανά 100.000 πληθυσμού (ιικό φορτίο), η οποία μεταφράζεται σε υψηλά διψήφια σε όλες τις περιφερειακές της ενότητες.
Στο Κέντρο εντοπίστηκαν 216 νέα κρούσματα, με ιικό φορτίο 20,98.
Σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε σε Πειραιά (124 νέα έναντι 102 χθες) και Δυτικό Τομέα Αθηνών (124 νέα έναντι 108).
Οι δύο περιφερειακές ενότητες σημείωσαν και βαρύ ιικό φορτίο 27,62 και 25,32 αντίστοιχα.
Μικρότερη αύξηση καταγράφηκε στη Δυτική Αττική (40 από 38 χθες και ιικό φορτίο 24,86), το Νότιο Τομέα Αθηνών (93 από 84 και φορτίο 17,55) και την ΠΕ Νήσων με 20 από 19 αλλά μια αναλογία 26,79 κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού.
Πολλές αλλά λιγότερες σε σχέση με χθες είναι οι νέες διαγνώσεις στην Ανατολική Αττική (76 από 84) και τον Βόρειο Τομέα Αθηνών (109 από 102).
Στο στόχαστρο των λοιμωξιολόγων και της πολιτείας έχει μπει πλέον και η Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφηκαν 101 νέα κρούσματα.
Στη συμπρωτεύουσα μεταβαίνει σήμερα 11 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ώστε να επισκεφθεί τις υγειονομικές δομές και να αξιολογήσει την πορεία της πανδημίας στην περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι δύο ακόμη συσκέψεις έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες για το δυσάρεστο πισωγύρισμα της περιφερειακής ενότητας.
Όπως τόνισε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, η επιδημιολογική της εικόνα θυμίζει το διάστημα πριν τον Νοέμβριο, με την πληρότητα των κλινών ΜΕΘ στο 50%.

Στο κόκκινο Αχαΐα και Ρέθυμνο – Τι συμβαίνει με τις όμορες περιφερειακές ενότητες

Προβληματισμό προκαλεί η ανεξέλεγκτη διασπορά σε Αχαΐα και Ρέθυμνο, όπως και η επιδημιολογική αύξηση που παρατηρείται σε όμορες περιφερειακές ενότητες, κάτι που πιθανώς σχετίζεται με τη μετάδοση από τη μετακίνηση των κρουσμάτων.
Οι δύο περιφερειακές ενότητες βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων των ειδικών για την αναχαίτιση της κακής επιδημιολογικής τους πορείας.
Η Αχαΐα που βράζει τον τελευταίο καιρό κατέγραψε σήμερα το αρνητικό ρεκόρ της με 112 νέα κρούσματα από 97 χθες και ένα αυξημένο ιικό φορτίο 36,09 από 31,26.
Τα 90 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στην Πάτρα που δέχεται μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.
Πλάι στην Αχαΐα, οι γειτονικές Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία βρίσκονται σε επιδημιολογική άνοδο, με 24 και 16 νέα κρούσματα από 13 και 5 αντίστοιχα χθες, ενώ το κόκκινο της Πελοποννήσου απλώνεται στην Κορινθία με τις 21 νέες διαγνώσεις από 19.
Εκτίναξη κρουσμάτων παρατηρείται και στην Κρήτη, με τον πονοκέφαλο των ειδικών από τις μεταλλάξεις στο νησί να χειροτερεύει από τη μεγάλη ιική διασπορά.
Μολονότι το Ηράκλειο σημειώνει 24 νέες διαγνώσεις από 18 χθες, το ισχυρό πλήγμα έρχεται από το Ρέθυμνο και τα νέα κρούσματα που απογειώθηκαν στα 42 από 15, καθώς και μια σκληρή αναλογία 49,06 μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους.
Η ενότητα Ρεθύμνου παραμένει κατακόκκινη στον επιδημιολογικό χάρτη εδώ και 14 ημέρες.
Χαλκιδική, Εύβοια και Βοιωτία συντηρούν την κακή εικόνα που τις έχει στα κόκκινα του χάρτη επίπτωσης της επιδημίας με 15, 57 και 26 νέα κρούσματα αντίστοιχα, ενώ στις νήσους Θάσο και Κάλυμνο καταγράφηκαν μεγάλα ιικά φορτίά, 50,84 για την πρώτη και 30,56 για τη δεύτερη.

Στους 6.034 οι νεκροί

Χθες10/2 ανακοινώθηκαν 1.496 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αναλυτικά η έκθεση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2021 (ώρα 15:00).
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 1.496, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

1.jpg

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 167.549 (ημερήσια μεταβολή +0,9%), εκ των οποίων 51,9% άνδρες.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 17, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.034 θάνατοι.
Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη.

2.jpg

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 284 (71,1% άνδρες).
To Rt για την επικράτεια εκτιμάται σε 0,98 (95%Crl: 0,34-1,75).
xartis10_2.jpg



Χαρδαλιάς: Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο

Στην εξειδίκευση των περιοριστικών μέτρων τα οποία θα ισχύσουν από τις 06:00 αύριο το πρωί  στην Αττική, προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Συγκεκριμένα, ο κ.Χαρδαλιά είπε ότι η περιφερειακή Ενότητα της Αττικής συμπεριλαμβανομένων και όλων των νήσων και της περιοχής της Τροιζηνίας, μπαίνει από σήμερα 11/2 σε καθεστώς lockdown.
Ισχύουν τα εξής:

  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους.
  • Εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση θα είναι σε ισχύ από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Τις υπόλοιπες ώρες, οι μετακινήσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με τη χρήση SMS για τους 6 λόγους που ίσχυαν κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών.
Όσον αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις για χρήση του sms με κωδικό 6 που αφορά στην ατομική άσκηση, αξιολογήθηκε ως μέτρο και τελικά δεν απαγορεύονται.

Υπερτοπικές μετακινήσεις

Σχετικά με τις υπερτοπικές μετακινήσεις εκτός περιφέρειας Αττικής, αυτές επιτρέπονται μόνο για τους εξής λόγους και με την επίδειξη των απαραίτητων αποδεικτικών εγγράφων:

  • Μετακίνηση από και προς την εργασία
  • για σοβαρούς λόγους υγείας
  • προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας
  • για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις
  • για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή / φοιτήτριας ή σπουδαστή/σπουδάστριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα / η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι., η Σχολή Αξιωματικών ή η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ή η Σχολή Αξιωματικών ή Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος ή η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ή η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για λόγους σπουδών, ή για εφάπαξ μετάβαση μαθητή/μαθήτριας, εξεταζόμενου / εξεταζόμενης από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα που εδρεύει ο φορέας/εξεταστικό κέντρο για λόγους διεξαγωγής εξετάσεων
  • για μια και μόνο μετακίνηση με επιστροφή φοιτητή/φοιτήτριας, με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου, από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή όπου ο/η φοιτητής/τρια φοιτά και μισθώνει το ακίνητο προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης της φοιτητικής οικίας, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών από την έναρξη μετακίνησης προς τον εν λόγω σκοπό
  • για λόγους συγκομιδής αγροτικών προϊόντων και πάντα με τα κατάλληλα αποδεικτικά έγγραφα.
Σε τηλεκπαίδευση τα σχολεία

Σχετικά με την εκπαίδευση, προβλέπεται τηλεκπαίδευση τόσο για την πρωτοβάθμια όσο και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγεία, δημοτικά, ολοήμερα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και όλες τις λοιπές εκπαιδευτικές δομές.
Εξαιρετικώς επιτρέπεται η διά ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.
Η τηλεκπαίδευση θα διενεργείται πρωινές ώρες για γυμνάσια και λύκεια και μεσημβρινές ώρες για νηπιαγωγεία και δημοτικά, όπως ακριβώς γινόταν και κατά το καθολικό lockdown του Νοεμβρίου.
Παράλληλα, αύριο Πέμπτη 11/2 και ώρες 10-12 το πρωί ξεκινά εκ νέου η προβολή επεισοδίων εκπαιδευτικής τηλεόρασης από την ΕΡΤ2, για τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σημειώνεται, επίσης, ότι σε αναστολή θα βρίσκονται οι Βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ενώ τα ΑΕΙ συνεχίζουν να λειτουργούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τι ισχύει για τα νοσοκομεία

Όσον αφορά στη λειτουργία των Νοσοκομείων, των κλινικών, των ιατρείων και των διαγνωστικών κέντρων, συνεχίζουν να ισχύουν τα εξής:

  • Ένας (1) συνοδός / επισκέπτης ανά ασθενή
  • Τήρηση ελάχιστης απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου, πλην της διενέργειας ιατρικών πράξεων
  • Περιορισμός των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 80% - Εξαιρούνται των περιορισμών τα ογκολογικά και επείγοντα περιστατικά, καθώς και τα ειδικά νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι παρατείνεται η αναστολή του επισκεπτηρίου στα Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Τι προβλέπεται για τις μετακινήσεις

Οι μεταφορές θα διενεργούνται με 65% πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και 50% πληρότητα στα πλοία (55% εφόσον διαθέτουν καμπίνες).
Στα ΙΧ και τα ταξί επιτρέπεται οδηγός και δύο επιβάτες (εξαιρουμένων ανηλίκων τέκνων και ατόμων που χρήζουν βοήθειας).

Έως 9 άτομα στις Εκκλησίες

Σχετικά με τους χώρους λατρείας, η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, γίνεται από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.
Σε θρησκευτικές τελετές όπως γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού και έως εννέα (9) ατόμων.

Τι ισχύει για αθλητισμό, αρχαιολογικούς χώρους

Όσον αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες, εξακολουθούν να ισχύουν τα υφιστάμενα μέτρα.
Ενώ δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στα μέτρα που ισχύουν για τους αρχαιολογικούς χώρους, τις κινηματογραφικές προβολές, τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα και τις λοιπές παραστατικές τέχνες, τα συνέδρια και τις εκθέσεις, καθώς και τις πρόβες και τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα και ηχογραφήσεις.
4068785654.JPG
2500000.JPG
30548665.JPG
39995855.JPG
3054856867454535325.JPG

Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο

Στο πώς θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο οποίος υπογράμμισε πως από σήμερα Πέμπτη 11/2 καταργείται το click away.

Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν

• Καταστήματα τροφίμων
• Φαρμακεία
• Pet Shops
• Επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών, αποκλειστικά για την επισκευή συσκευών, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπου
• Καταστήματα οπτικών/ακουστικών βαρηκοΐας, κατόπιν ραντεβού
• Καταστήματα πώλησης περουκών και ποστίς, κατόπιν ραντεβού
• Λιανικό εμπόριο πώλησης ανθέων (ειδικώς για 13-14/2/2021)
• Κάθε επιχείρηση λιανικής πώλησης με την μέθοδο e-shop

Εν λειτουργία παραμένουν και οι κάτωθι υπηρεσίες:

• Καθαριστήρια
• Πρατήρια Υγρών Καυσίμων
• ΚΤΕΟ
• Συνεργεία οχημάτων

Το πλαίσιο λειτουργίας για τις επιχειρήσεις τροφίμων, τις Λαϊκές Αγορές τα Pet Shops, τα Καθαριστήρια, τις Υπηρεσίες τηλεφωνίας

• Διάρκεια ισχύος των μέτρων, από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.
• Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό): τις καθημερινές από 7:00 π.μ. έως 8:30 μ.μ. και τα Σάββατα από 7:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ.
• Τις Κυριακές επιτρέπεται η λειτουργία μόνο των παντοπωλείων, ζαχαροπλαστείων, φούρνων κλπ έως τις 5:30 μ.μ. εφόσον ειδικότερες διατάξεις το επιτρέπουν.
Τα σουπερ μάρκετ μπορούν να λειτουργούν για την εκτέλεση των ηλεκτρονικών τους παραγγελιών και έως τις 5:30 μ.μ.
• Οι επιχειρήσεις εστίασης, συνεχίζουν να λειτουργούν με τις μεθόδους take away, drive-through και delivery.
• Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των καταστημάτων: ένα (1) άτομο ανά 25 τ.μ.
• Απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ των πελατών, κατά την διάρκεια αναμονής στα ταμεία των καταστημάτων.
• Λαϊκές αγορές ανοιχτές: με 50% συμμετοχή πωλητών, 3 μέτρα απόσταση μεταξύ των σημείων πώλησης και παράλληλες αγορές.
• Μετακίνηση με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με την συμπλήρωση εντύπουβεβαίωσης κίνησης ή με την συμπλήρωση χειρόγραφης βεβαίωσης κίνησης.
• Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
• Μέγιστη Διάρκεια συναλλαγών: 2 ώρες, κατά τις οποίες ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί τις αγορές κλπ.
• Τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων, λειτουργούν με το ωράριο που προβλέπεται από ειδικότερες για αυτά διατάξεις.

Πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα οπτικών/ακουστικών βαρηκοΐας, τα καταστήματα πώλησης περουκών και ποστίς και τα ανθοπωλεία

• Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό): τις καθημερινές από 7:00 π.μ. έως 8:30 μ.μ. και τα Σάββατα από 7:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ.
• Υποχρεωτικός ο εξ αποστάσεως καθορισμός ραντεβού, είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω της ψηφιακής εφαρμογής e-Καταναλωτής.
• Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των καταστημάτων: ένα (1) άτομο ανά 25 τ.μ.
• Απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ των πελατών, κατά την διάρκεια αναμονής στα ταμεία των καταστημάτων.
• Ειδικώς για την 13η και 14η Φεβρουαρίου, τα ανθοπωλεία μπορούν να λειτουργήσουν με τις μεθόδους παράδοση εκτός (click away) και για αγορά με ραντεβού εντός (click inside), με ωράριο λειτουργίας από 9:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ. και τηρουμένης της αναλογίας 1 ατόμου ανά 25 τ.μ.
• Μετακίνηση με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.
• Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
• Μέγιστη Διάρκεια συναλλαγών: 2 ώρες, κατά τις οποίες ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί τις αγορές κ.λ.π

Όσον αφορά τα περίπτερα λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως.
Η αναστολή παροχής των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωση, θεραπεία με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες κλπ), ισχύει και όταν αυτές παρέχονται από ιατρεία και πολυδύναμα ιατρικά κέντρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης